Søparken i Dybvad får “ansigtsløftning”

Søparken i Dybvad får “ansigtsløftning”

25. august 2013 - kl. 14:28 - af

I et samarbejde mellem Dybvad Borgerforening, kommunens Park & Vej samt HedeDanmark, får Søparken i Dybvad i disse dage en tiltrængt genopretning af bevoksningen rundt om søen. Det drejer sig især om udgåede træer, nåletræer i dårlig stand og områder, hvor træerne står for tæt og dermed ikke får de rigtige vækstbetingelser.

Ligeledes foretages der en generel oprydning for at fjerne enkelte af de træer og grene, der hænger for langt ud over søen, hvorved vandkvaliteten forbedres til gavn og glæde for bl.a. lystfiskerne i området. Endelig vil “alléen” af rødel langs stien mellem P-pladsen og Søparkhuset blive reguleret. De pågældende træer har opnået deres maksimale alder, og er begyndt at udvise tegn på indvendig forrådnelse. Denne del af arbejdet kommer til at give plads for, at de flotte bøgetræer, som alléen skjuler, kan udvikle sig – og for at skabe symmetri vil der desuden blive sat nye bøgetræer i rækken. Alle stubbe vil i øvrigt blive rodfræset, således at området fremstår i bedste stand til at modtage næste sæsons gæster.

Planlægningen af projektet har været undervejs siden foråret, men har afventet det nyligt overståede Open Air samt besøget af Cirkus Mascot i parken. Mens arbejdet pågår vil der kunne opleves trafik af både træfældningsmaskiner og lastbiler i Søparken, ligesom der skal etableres oplagsplads til de fældede træer. Borgerforeningen håber på beboernes forståelse herfor i den afgrænsede periode – til gengæld lover bestyrelsen, at projektet bliver til stor gevinst for Søparkens brugere. Gevinsten bliver både i form af bedre tilgængelighed i skovarealerne, færre rågekolonier (idet råger ynder at bygge deres reder i for tæt voksende træer), forbedret vandkvalitet i søen – og ikke mindst genererer træfældningen et pænt overskud til brug for indkøb og udlægning af nyt underlag på vandrestierne, nye træer samt flere borde-/bænkesæt langs søen.

Første del af arbejdet forventes overstået i starten af september måned, og billeder af hele projektet vil kunne findes på www.dybvadby.dk og på Facebooksiden Dybvad Online.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER