Nyt quiz-spil skal engagere vælgerne

Nyt quiz-spil skal engagere vælgerne

22. august 2013 - kl. 16:44 - af

Hvor meget ved du, om den region du bor i? Og hvor meget ved du om regionerne i det hele taget? Regionerne lancerer nyt quiz-spil, der skal åbne danskernes øjne for, at regionsvalget til november er vedkommende, og at det er vigtigt at afgive sin stemme.

Et nyt spil – Danmarksdysten – skal få danskernes øjne op for det regionale demokrati. Ved at dyste mod sig selv eller sine venner kan man teste sin viden om regionerne og se, hvilken region, der ved mest.

Spillet er ikke udviklet for sjov, men skal give danskerne viden om, at regionerne er andet og mere end sygehuse, så vælgerne er godt rustede til regionsvalget den 19. november.
For mens stemmeprocenten var 87,7 ved Folketingsvalget i 2011, så var stemmeprocenten til regionsvalget i 2009 kun 65,7, og i Region Nordjylland var den på 65,6. Den samme tendens så man i forhold til kommunalvalget.

– Vi vil gerne have flere til at stemme og tage del i det regionale demokrati samtidig med, at vi gerne vil fortælle om Region Nordjyllands mange opgaver. Med quizzen skal det være nemt og underholdende at blive klogere på regionerne, siger kommunikationschef Erik Hagen Jørgensen fra Region Nordjylland.

Quiz-spillet lanceres i anledningen af regionsvalget, men indholdet er tidløst og henvender sig til alle aldersgrupper. Spillet skal rette den brede befolknings opmærksomhed mod de regionale opgaver og dermed sætte fokus på regionernes ansvarsområder.

Yderligere informationer
I Danmarksdysten kan man quizze mod sig selv, sine venner og andre brugere i spørgsmål fra den region, man bor i.

Spillet kan spilles både på www.danmarksdysten.dk og downloades som app i App Store og i Google Play.

Det findes også på regionernes valgsite www.rv13.dk

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nyt quiz-spil skal engagere vælgerne ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger