Kørestolseventyr rejser 20.000 kroner til velgørenhed

Kørestolseventyr rejser 20.000 kroner til velgørenhed

21. august 2013 - kl. 9:02 - af

I lørdags ankom 32-årige Preben Steen Nielsen, der er født med muskelsvind, endelig til Skagen efter at have kørt hele 300 km derop fra Vejle i sin el-kørestol. Et eventyr der strakte sig over 10 dage og gav et imponerende overskud på 20.000 kroner, som den modige vejlenser nu donerer til velgørenhed.

Da 32-årige Preben Steen Nielsen, der er født med muskelsvind, for snart tre måneder siden fik den lidt skøre idé, at han ville køre fra Vejle til Skagen i sin el-kørestol, havde han næppe forestillet sig, den store opmærksomhed turen skulle få. Den massive støtte fra de 25 sponsorer, de 3000 fans på facebook, de 5000 læsere på hans blog samt ikke mindst fra gode venner, familie og hjælpere motiverede og hjalp ham til et gennemføre det krævende eventyr. For i Preben’s situation er det en svær prøvelse for helbreddet at tilbageligge 300 km på bare 10 dage, og det var derfor en træt, stolt og tilfreds vejlenser der i lørdags, den 17. august, passerede målstregen på gågaden i Skagen.

”Der var da dage, hvor målet synes svært uoverskueligt, og jeg mest af alt havde lyst til at opgive. Men de mange herlige mennesker jeg både har mødt og inspireret på min vej, hjalp mig til at holde gejsten oppe. Særligt et øjeblik hvor en familie, der havde fulgt med på facebook, besøgte mig nær Sæby med deres 6-årige søn Gustav, der også sidder i kørestol med muskelsvind. De ville vise Gustav, at man ikke skal lade sig begrænse, selvom man sidder i kørestol. Og det er lige præcist sådan, jeg prøver at leve mit liv” fortæller Preben, der elsker at gøre en forskel, og med denne tur også har rejst en klækkelig sum til den velgørende organisation Motorsport for Life.

Motorsport for Life er organisationen, der trækker motorsportens verden ind på landets fire største hospitaler og giver kræftramte og kronisk syge børn en oplevelse for livet. Om samarbejdet og den flotte donation på 20.000 kroner udtaler CEO i organisationen, Dan Crohn: ”Først og fremmest betyder det, at vi nu kan sigte længere og bredere når vi rækker hænderne ud til børnehospitalerne, samtidig giver det os en base at starte på, nu hvor vi i forvejen kæmper en brav kamp med at finde sponsorer og fonde til dækning af vores udgifter i forbindelse med vores events, det betyder simpelthen ALT – og vi er Preben evigt taknemmelige”.

På facebook kan man se flere billeder fra turen, samt videoklip optaget med et særligt kamera, der var monteret på kørestolen: facebook.com/fravejletilskagen

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kørestolseventyr rejser 20.000 kroner til velgørenhed' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger