Sæsonstart for frimærker og mønter…

Sæsonstart for frimærker og mønter…

20. august 2013 - kl. 13:53 - af

Østvendsyssel Frimærke og Møntklub indleder sæsonen torsdag 12. september i huset på Fredensgade 3 i Dronninglund, der er klubbens faste base. I løbet af efteråret vil der være 7 mødeaftener med formidlingssalg. Et par af mødeaftenerne er henlagt til Hjallerup skole, hvor der dog ikke er formidlingssalg.

Torsdag 7. november vil der blive afholdt en foredragsaften i Dronninglund ved formanden for Dansk Filatelist Forbund Søren Chr. Jensen fra Hadsund.

Både medlemmer og bestyrelse har været ved at rydde op i gemmerne, og på første mødeaften er der derfor indtil flere rodekasser. Formand Jørgen Ø. Andersen fortæller, at dem der investerer i disse rodekasser kan finde lidt af hvert – hvilket betyder, der er ting og sager i kasserne, som kræver en del sorteringsarbejde, og som gør godt, når efterårsstormene og vinteren tager fat.

På listen er der i alt 135 lots, hvoraf størstedelen er frimærker og en del tilbehør. En planche med AFA numrene 98 – 109 står i opråb til kr. 100 –, og en planche med numrene AFA 60 – 62 ubrugt står til kr. 50 i opråb. Begge planchers katalogværdi er betydeligt højere.

For møntsamlerne er der et par albums fyldt med mønter, som går til højeste bud. Begge albums er udmærkede begyndersamlinger, men rummer lidt af hvert for enhver smag.

Grønlandske mønter gik ud af cirkulationen for mange år siden. På listen er der en 1 krone og en 50 øre, der begge er fra 1926. Samlere af danske jubilæumsmønter får chancen for at erhverve et par stykker i rimelig kvalitet bl.a. DK 1967 og 1972. Alle de nævnte enkeltmønter står i opråb til bare kr. 40 – pr. stk..

Torsdag 5. december er der juleafslutning i Dronninglund. Her er der lagt op til hygge med kaffe og lidt godt til ganen samt bankospil med gevinster fra klubben, og nogle præmier sponseret udefra.

Hvis nogen skulle ligge inde med frimærker og mønter, der bare samler støv i skuffer og skabe, og måske gerne vil have dem vurderet og solgt, har klubben folk, der tager sig af den slags ting – også uden at det skal koste den enkelte en krone. Formand Jørgen Ø. Andersen, Dronninglund, kan kontaktes på telefon 98 84 33 97 – mobil 40 38 81 71 eller på mailadressen jhk77@andersen.mail.dk.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæsonstart for frimærker og mønter...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER