Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

20. august 2013 - kl. 10:46 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Lav inflation sikrer pæn reallønsfremgang

Danmark

I sidste uge offentliggjorde DA deres lønstatistik for 2. kvartal. Disse viste, at lønvæksten som i 1. kvartal var 1,8 % over det seneste år. I et historisk perspektiv er denne lønvækst bestemt ikke imponerende. Den lave lønvækst skyldes en kombination af den økonomiske krise, samt at dansk økonomi inden krisen havde set en årrække, hvor danske lønstigninger ikke var funderet i den underliggende produktivitet.

Den beskedne nominelle lønvækst til trods oplever danskerne faktisk en pæn reallønsfremgang i øjeblikket. Det skyldes, at inflationen i øjeblikket ligger på det laveste niveau i 40 år. Danmark står altså i en noget bedre situation end sidste år, hvor krisen samt behovet for en forbedring af konkurrenceevnen gjorde, at lønvæksten var lavere end inflationen. I den nuværende situation er der både plads til fremgang i det private forbrug og en forbedring af konkurrenceevnen.

I sidste uge offentliggjorde Danmarks Statistik tal for inflationen i juli. De viste, at inflationen igen faldt i juli. Det kunne altså se ud til, at de lave prisstigninger også fortsætter i 2. halvår. Hvilket giver håb om fortsat reallønsfremgang.

Renter

Hen over sommeren har vi set en række positive nøgletal. Bl.a. fik vi i sidste uge bekræftet, at euroområdet efter 6 kvartaler med faldende BNP endelig oplevede positiv vækst i 2. kvartal. Den fornyede optimisme påvirker også renterne. Det betyder, at kurserne på de 30-årige 3 %-lån i sidste uge ramte de laveste kursniveauer siden sommeren 2012. Med disse kursniveauer vil vi formentlig se, at de danske boligejere i højere grad vil foretrække 3,5 %-lånet. Historisk set har de danske boligejere således foretrukket lån med en kurs tæt på kurs 100 for at minimere kursrisikoen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER