Kirsebærrets dag fejres i Voerså…

Kirsebærrets dag fejres i Voerså…

17. august 2013 - kl. 0:01 - af

Byen med de mange kirsebærtræer skal genopstå, og i efteråret blev Voerså Kirsebærlaug stiftet. Ideen med kirsebærbyen er efterhånden 4 – 5 år gammel, men i efteråret fik byen leveret gennem en fond 200 kirsebærtræer af arten ”SUR”, som er blevet plantet i private haver i Voerså by. Kirsebærlauget blev stiftet med Lone Pilgård som tovholder, og næste punkt på programmet er afholdelse af ”Kirsebærrets Dag”, der finder sted, på den gamle krogrund lørdag 31. august fra 13.30 – 16.00.

I en skrivelse som sendes rundt i området, lyder det fra Kirsebærlauget:

”Kom og få jeres eftermiddagskaffe og smag på kirsebærkagerne samt andre kirsebærlækkerier. Overskuddet fra salg af kaffe, kage og smagsprøver går i laugets kasse, men lauget håber også på at alle med kirsebær i haven vil lave diverse ting af bærrene, så der kan komme gang i salg og byttehandel på dagen.”

Hvis man nu ikke har kirsebær nok, på de nye unge træer, kan man ved henvendelse til Lone Pilgård få frosne udstenede bær til kr. 25 – pr. kg.

På selve kirsebærdagen kan der købes ark med labels til kr. 10 – pr. ark, som kan klistres på de produkter, der skal sælges.

På kropladsen bliver der opstillet borde til varerne, og da lauget blev stiftet, var der bred enighed om enhedspriser på kr. 30 -. Alt hvad der sælges fra standene går selvfølgelig i ens egne lommer.

Medlemmer af Voerså Kirsebærlaug skal betale et engangsbeløb på kr. 50 -. Hvis der betales senest 31. august, er man med i lodtrækningen om tre flotte præmier.

En kommentar til “Kirsebærrets dag fejres i Voerså…” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Kirsebærrets dag fejres i Voerså…”

  • Dejligt at læse at der kommer flere dansk dyrkede kirsebær i landet. Min moster har selv i sin have kirsebær, og de smager bare så godt, håber at disse sorter kommer til at smage ligeså godt, held og lykke med lauget.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kirsebærrets dag fejres i Voerså...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER