Forventningsfulde elever klar til et år på Hørby

Forventningsfulde elever klar til et år på Hørby

16. august 2013 - kl. 9:13 - af

”I har med jeres valg om at bruge et år på efterskole tilkendegivet, at I er parate til at træde ind i et nyt afsnit af jeres liv, hvor I helt sikkert nu sidder med en masse forventninger til, hvad det er, som kommer til at ske – hvordan det nye vil påvirke jer, hvordan dem i hver især skal være sammen med er, hvordan det vil være at bo det sted, hvor man går i skole og hvordan man skal nå at få alle de oplevelser med, som mange tidligere efterskoleelever kan fortælle om”, sagde forstander Mogens Vestergård Pedersen i sin velkomsttale til eleverne på Hørby Efterskole og understregede, at det er en udfordring at begynde på efterskole, men selvom det nogle gange kræver hårdt arbejde, så er det sliddet værd, og man vil opleve det sus, der bedst kan udtrykkes i sætningen: ”Et efterskoleår svarer til syv menneskeår”.

De nye elever har straks taget fat på efterskolelivet og har således i den første tid på skolen allerede været på en fællestur til spejdercentret ved Thorup Hede, hvor der blev slået lejr for et døgn, de leget og de har taget skolen hjemme i Hørby i besiddelse – det sted, som nu i de kommende 10 måneder bliver både skole og hjem for dem.

Som noget nyt har eleverne på Hørby Efterskole fra dette skoleår skulle lave et udviklingspapir inden de mødte på skolen, hvor de sammen med deres forældre har forholdt sig til, hvor de vil bruge kræfterne, når det handler om udvikling på hhv. det faglige, det personlige og det sociale felt.

Udviklingspapiret vil løbende gennem skoleåret blive taget op sammen med en lærer, så eleven får mulighed for den nødvendige sparring og vejledning.

De første fire uger af efterskoleåret på Hørby Efterskole vil være præget af at give eleverne en form for ’mini udgave’ af skoleåret, hvor der vil være en vekslen mellem skolegang efter skemaet, ryste-sammen arrangementer og fælles aktiviteter, der tilsammen skal hjælpe de nye efterskoleelever til at få en god begyndelse på deres ophold i Hørby.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forventningsfulde elever klar til et år på Hørby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger