Første spadestik til Sundhedshus Sæby

Første spadestik til Sundhedshus Sæby

16. august 2013 - kl. 12:29 - af

Den 20. august 2013 tages første spadestik til Sundhedshus Sæby, og byggeriet af sundhedshuset kan for alvor gå i gang.

Frederikshavn Kommune og Region Nordjylland bygger i fællesskab det kommende sundhedshus på Sæbygårdvej i Sæby.
Den formelle ramme for samarbejdet mellem kommune og region er det selskab – Sundhedshus Sæby I/S – som parterne har stiftet til at stå for etablering og den fremtidige drift af det næsten 2.800 kvm store sundhedshus, der skal rumme både kommunale aktiviteter og regionale aktiviteter – herunder praktiserende læger.

Sundhedshus Sæby kommer således til at understøtte mulighederne for at etablere et unikt fagligt fællesskab, med udgangspunkt i et lokalefællesskab. Et af formålene ved et sådant fællesskab er, at det kan medvirke til at skabe et bedre samspil mellem de forskellige aktører på sundhedsområdet. Det kan ligeledes skabe nye professionelle miljøer og dermed styrke fagligheden, samarbejdet og kvaliteten i opgaveløsningen på tværs.

Borgmester i Frederikshavn Kommune Lars Møller og regionsrådsformand Ulla Astman tager de første spadestik 20. august til byggeriet, og de ser frem til, at byggeprojektet kommer i gang:

– Det er glædeligt, at vi for alvor kan tage hul på byggeriet. Vi har hårdt brug for sundheds- og træningscentret til vores arbejde med sundhedsfremme, forebyggelse og genoptræning, og det glæder vi os meget til at realisere, siger borgmester Lars Møller (V), Frederikshavn Kommune.

– Det første spadestik er en positiv begivenhed for borgerne i Sæby området. Det nye sundhedshus vil forhåbentlig appellere til både etablerede og kommende praktiserende læger, som vil være med til at sikre borgerne lægehjælp i dag og i fremtiden, siger regionrådsformand Ulla Astman (S), Region Nordjylland.

– Samtidig er etableringen af sundhedshuset en del af den regionale strategi, der skal gøre det attraktivt at være praktiserende læge i Region Nordjylland, siger Ulla Astman.

Kommunen og regionen har en stor interesse i at sikre en effektiv udnyttelse af sundhedshuset, der tilgodeser lejernes ønsker. I den nærmeste fremtid går totalentreprenøren, HP Byg A/S, i gang med at lave detailprojektering for sundhedshuset. Derfor vil læger og andre sundhedsprofessionelle i området endnu engang blive inviteret til at give deres inputs til indretning af sundhedshuset, ligesom der har været indbudt til brugerinddragelse tidligere i processen.

Byggeriet er Regionens tredje byggeri, som skal leve op til de mest ambitiøse energikrav. Udover at skulle klare fremtidens 2020 krav, skal det også leve op til den Danske Bæredygtigheds certificering, DGNB-Danmark. Det er medvirkende til at der bygges et fremtidssikret hus, med fokus på bl.a. energieffektivitet, miljø og fleksibilitet.

Region Nordjylland og Frederikshavn Kommune har i fællesskab modtaget 23,96 mio. kr. fra Sundhedsministeriet til etablering af Sundhedshus Sæby. Beløbet udgør ca. halvdelen af den nødvendige finansiering, så de to parter står hver især for restfinansieringen af hver deres andel af det samlede byggeri.

Sundhedshus Sæby ventes færdig til indflytning sensommeren 2014.

4 kommentarer til “Første spadestik til Sundhedshus Sæby” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

4 kommentarer til “Første spadestik til Sundhedshus Sæby”

 • Søren Kristiansen

  Tænk sig alle de mange gode ting vi kunne have fået for de penge.
  Utroligt at dette er så højt prioriteret når vi; ifølge borgmesterkandidat Birgit Hansen, er tæt på at blive sat under administration.

 • Og ja vi Har HELLER ikke bruge for et sundhedes hus i Sæby.

  Jeg har hverken set eller hørt om at nogle vores læger har klappet i hænderne over det.

  Så gode boger i Sæby mød op og lad os fortælle dem at vi IKKE ønsker at de smider gode penge efter dårlige.

 • C.Christoffersen

  Hmm. Ja nu er de penge jo øremærket kun til sundhedshuset. Ellers havde “vi” ingen glæde fået af dem. Brug for. Svært at påstå, men vi har stadigvæk det gamle rådhus. Lidt renovering, så kunne det sikkert godt bruges til sundhedshus.
  Om vi er tæt på, at blive sat under administration, ved jeg ikke. Men der er kommunal valg i år. Så man skal nok ikke tro på alt.

 • Søren Kristiansen

  De 24 mio udgør kun halvdelen af finansieringen, og er , så vidt jeg ved, øremærket nybyggeri. Resten (og driften) skal kommunen og regionen ud og finde.
  Svarer vel lidt til at en familie der ikke har råd til at have en bil får en carport i fødselsdagsgave.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Første spadestik til Sundhedshus Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER