Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

15. august 2013 - kl. 6:21 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Privatforbruget på vej op

Danmark

Der tegner sig i øjeblikket et stadigt tydeligere billede af, at udviklingen i privatforbruget er vendt. Dankortomsætningen udgjorde således 26,6 mia. kr. i juli, og set over de seneste tre måneder har der været en vækst på lidt over 2 %. Det kan oversættes til en realvækst i privatforbruget på over 0,5 % set over det seneste kvartal – svarende til en årsvækst på over 2 pct. Det er faktisk mere end normalt.

Kaster vi et blik på efterspørgslen fra udlandet, så halter den noget i øjeblikket. Eksporten var i 2. kvartal stort set uændret i forhold til 1. kvartal. Fremadrettet ser det dog en smule lysere ud. I øjeblikket er signalerne fra euroområdet positive, og vi tror, det vil føre til en bedring i eksporten over de næste måneder.

I øjeblikket peger nøgletallene altså i den rigtige retning. Men bedre ser det heller ikke ud i øjeblikket. Det afspejler sig i antallet af konkurser og tvangsauktioner. Begge ligger i juli under hvad de gjorde i juli sidste år. Men på trods af faldet ligger niveauet fortsat højt i forhold til en normal konjunktursituation.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER