Livsvejen på Hørby Efterskole <br>…

Livsvejen på Hørby Efterskole

10. august 2013 - kl. 10:22 - af

Et nyt efterskoleår skal i gang, og der skal tages hul på 10 måneder med udvikling, oplevelser, dannelse og udfordringer.

På Hørby Efterskole bliver skoleåret indledt med, at der på pladsen foran skolen kan præsenteres en ny skulptur – eller i hvert fald en skulptur, der hen over sommeren har fået en ny iklædning.

Historien om skulpturen tager sit udgangspunkt helt tilbage i 1948 på Hørby Håndværkerskole, hvor Gunnar Hansen som en del af sin svendeprøve tegnede en model af en tagkonstruktion. I de mange år, der er gået siden da har tegningerne ligget hengemt i en mappe i Frankrig og først for et par år siden, så de igen dagens lys, da Gunnar Hansens søn – Jørgen Hansen, der er tilknyttet en arkitektskole i Frankrig – finder tegningerne frem i forbindelse med et projekt, hvor traditionelle håndværksmæssige konstruktioner skulle indgå som udsmykning i en række franske rundkørsler.

Ad forskellige veje bliver der – via efterskolens nuværende bestyrelsesformand Jens Højer – etableret en kontakt tilbage til Hørby, hvor model ’Nummer 1’ af den tagkonstruktion, som Gunnar Hansen tegnede i 1948, kunne i forbindelse med skolens 40 års jubilæum i 2012.

I det første år fik skulpturen lov til at stå i råt træ, men i løbet af sommerferien har skolens tidligere forstander Finn Jakobsen, der i dag også er kendt som en af Sæby Kunstnerne – ikke bare udsmykket skulpturen, men omdannet den til et kunstværk med navnet ’Livsvejen’.

Skulpturens grundfarve er sort, men de nederste lægter har fået den grønne farve, der skal symbolisere begyndelsen på alt levende, der kommer fra jorden. Så er der en rød lægte, der naturligvis er den røde tråd vi alle søger som rettesnor i tilværelsen, ligesom to lyse grå lægter, der søger fremad og opad er en vej der kan føre til drømmene langt ude i fremtiden – ude bag de blå skyer. Og den blå farve findes netop i skulpturens top, hvor en blåfarvet trekant symboliserer livets endelige mål – at leve i tro, håb og kærlighed.

Med sin brede symboltydning giver skulpturen således budskab i alle livets forhold uanset det handler om livet i sig selv, om arbejdslivet eller om det åndelige liv! Skulpturen fortæller historien om livsvejen i al eksistens! I høj grad også for dem, for hvem det handler om at skulle begynde på efterskole.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Livsvejen på Hørby Efterskole
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger