Virksomhedsprojekt giver Sæbygaard et ansigtsløft

Virksomhedsprojekt giver Sæbygaard et ansigtsløft

7. august 2013 - kl. 0:04 - af

Virksomhedsprojekt Sæbygård medvirker til vedligeholdelse og genopretning af herregårdens udenomsarealer.

Der er i de seneste måneder kommet nyt liv på Sæbygård. En gruppe ledige er i fuldt sving med at forskønne herregårdens arealer, og området summer af aktivitet. Der graves og sættes kantsten, og brinkerne langs voldgraven beskæres – for blot at nævne et par af de mange aktiviteter.

Virksomhedsprojektet giver ledige mulighed for at tilegne sig kvalifikationer indenfor jord- og betonarbejde samt grønt arbejde. Samtidig forskønnes de historiske omgivelser til alles gavn, turister såvel som lokale. Virksomhedsprojektet relaterer sig således til turismesporet, som er et af Frederikshavn Kommunes fire vækstspor.

Det daglige, praktiske arbejdet foregår i tæt samarbejde med foreningen Sæbygaards Venner, som arbejder for at bevare Herregården Sæbygård. Bestyrelsesmedlem Reinhardt Frahm er virksomhedsprojektets kontaktperson. Han roser samarbejdet med Frederikshavn Kommune og udtaler:

”Opstarten er gået rigtig godt. Vi har fået fornøjelsen af at arbejde sammen med en flok friske fyre, der udviser stort engagement for opgaverne. De er flittige og altid i godt humør. De er i høj grad med til at løfte områdets udtryk”.

Oplev Sæbygård via geocaching
Virksomhedsprojekt Sæbygård vil gerne vise området frem og har i den anledning lavet en moderne skattejagt – geocaching – bestående af fem børnevenlige poster. Posterne ledsages af tekster, som er skrevet i samarbejde med Sæby Museum, og som beskriver områdets historie.

Formålet er at sætte fokus på områdets historiske værdier, som bl.a. tæller turneringsplads, stjernehøj og karpedam. Det er planen, at virksomhedsprojekt Sæbygård på sigt skal medvirke til at genskabe nogle af disse og herigennem øge områdets herlighedsværdi.

Fakta
• Virksomhedsprojekt Sæbygård startede op 1. april 2013.
• Virksomhedsprojektet bemandes af en seniorjobber, der er ansat frem til 2020. Herudover er virksomhedsprojektet nomineret til to løntilskudsansættelser samt tre virksomhedspraktikpladser for borgere med udfordringer udover ledigheden.
• Læs mere om geocahing på geocaching.dk. Det er nemt, sjovt og lærerigt.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Virksomhedsprojekt giver Sæbygaard et ansigtsløft' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER