Paris – Roubaix i den sydlige del af kommunen

Paris – Roubaix i den sydlige del af kommunen

4. august 2013 - kl. 11:10 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Flemming Sten.

Hvis man vil ud og prøve kræfter på landevejen, eller træne til det kendte cykelløb Paris – Roubaix , er den sydlige del af Frederikshavn Kommune det perfekte sted.

Her kan trænes i mange discipliner. F.eks. kan den berømte brostenskørsel opleves på alle de strækninger hvor skærveudkastning har afløst asfalt. Her kan man virkelig fornemme den dejlige hoppende kørsel, hvor nyrerne kvalitetstestes og hvor de løse sten flyver om ørerne når en bil kører forbi.

Slalom kørsel kan også udøves når turen går mellem Lyngså og Voerså. Her skal man skiftevis køre indenom og udenom de nylagte chikaner, der selvfølgelig ligger tæt på regnvandsriste og kloakdæksler. Samtidig kan timingens ædle kunst læres når chikanerne, sådan ind imellem, skal passeres på indvendig side. Her opleves en helt ekstrem høj kant på chikanens højre side, så hvis pedalen ikke er i top, ja, så kan et brostensstyrt helt i Roubaix stil indøves. Sker det, kan man dog glæde sig over at regnvandsristen blev passeret i behørig afstand.

På samme distance er cykelsti kørsel en meget værdifuld træning. Her er kaskader af skærver og småsten spredt rundhåndet udover kørefeltet, så den interesserede cyklist kan træne undvige manøvrer til perfektion. Gevinsten ved at slippe igennem uden at flytte på stenene, eller andre efterladenskaber, er undgåede punkteringer. Skulle punktering imidlertid ske, kan man ved blot at krybe lidt sammen skifte slange skjult for omgivelserne, idet det høje græs svajende i vinden næsten dækker hele udsynet.

Skulle yderligere udfordringer være ønskelige, så drej blot op ad sidevejene. Her mødes nye muligheder, idet skærvebelægningen, der umiddelbart ser ensartet og homogen ud, meget fikst, har bevaret en del af hullerne, som dermed er skjult for det ellers trænede øje. Her kræver det en høj grad af behændighed at undgå de tilbageblivende huller.
Roses skal derfor de i kommunen ansvarlige, for, med meget få midler, at give en troværdig oplevelse af en meget berømt klassisk cykelstrækning, og for at leve op til kommunens vision om at være cykelvenlig!

Cykelhilsen
Flemming Sten

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Paris – Roubaix i den sydlige del af kommunen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER