Frugttræerne har det tørt<br>…

Frugttræerne har det tørt

29. juli 2013 - kl. 15:44 - af

I denne tørre fugtige varme har frugttræerne i haverne det rigtig tørt. Frugttræerne tørster efter vand, og er det nyplantede frugttræer fra foråret eller sidste efterår, er det af største vigtighed, at træerne får en spand vand et par gange om ugen i denne tid.

Sidste efterår blev der nyplantet 201 kirsebærtræer af arten ”SUR” i Voerså bys private haver. De respektive ejere har selv ansvaret for, at træerne bliver passet.

Tovholderen for Voerså Kirsebærlaug, Lone Pilgård, siger:
– Det er min opfattelse, at kirsebærtræerne i byen bliver passet. Vi har været ude og se til en del af kirsebærtræerne, der jo alle er nummererede, og her ser det i hvert fald godt ud. Det ville da også være trælst, når den enkelte har gjort et stykke arbejde, og så det slet ikke bliver til noget på grund af vandmangel. Intet er mere trist end at grave et nyplantet træ op, der er gået ud, på grund af man ikke passede på det.

Lige for tiden er der på nogle af træerne en del bær, men helst ikke for mange endnu. Kirsebærtræerne er ikke så gamle, men om et par år må der gerne komme masser af bær på træerne, og så kommer der rigtig gang i sagerne, når der hvert år afholdes Kirsebærrets dag, på den gamle krogrund ved åen i Voerså.

Planteskolen i Dybvad leverede de 201 kirsebærtræer i Voerså efteråret 2012, og herfra er der kommet en påmindelse som lyder:

– Til alle i Voerså med nyplantede kirsebærtræer.

Nu hvor sommeren viser sig fra den “dejlige” tørre side, må vi huske, at kirsebærtræerne, der blev plantet sidste år, vil blive meget glade for et par spande vand en gang imellem.

Med kirsebærhilsen fra Dybvad
Svend Chr. Rasmussen

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frugttræerne har det tørt
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER