Naboerne fra Norge køber bolig i det nordjyske

Naboerne fra Norge køber bolig i det nordjyske

25. juli 2013 - kl. 9:22 - af

Flere og flere nordmænd vælger at kigge mod syd, når de skal finde en ny bolig. Ejendomsmæglerne i Nordjylland oplever en stigende interesse fra naboerne mod nord, og flere af fremvisningerne ender med et salg, fortæller TV2Nord.

”Inden for de sidste 9-12 måneder har vi mærket en utrolig stor efterspørgsel på både sommerhuse og helårshuse fra nordmænd, der kunne tænke sig at flytte herned”, siger ejendomsmægler ved Nybolig i Sæby, Carsten Jørgensen.

For nordmændene er det særligt de billige huspriser, der gør det attraktivt for dem at lede efter bolig på den anden side af Skagerrak.

”Priserne i Norge, de stiger og stiger. Et tilsvarende hus i Norge, havde mindst været dobbelt så dyrt. Måske tre, fire gange så dyrt”, siger Frode Sørensen, der sammen med konen Camilla Sørensen leder efter et sommerhus i det nordjyske.

Det nordjyske boligmarked har som resten af landet døjet med lange liggetider, men det er ifølge Carsten Jørgensen ikke noget, der påvirker nordmændene, når de søger bolig i Danmark.

”Man kan se, der er nogen, der har haft sommerhuse liggende i eksempelvis et eller to år, og lige pludselig ser man, at det er solgt, og hvem har købt det? Det har en nordmand”, siger han.

Nordmænd skal have et tilhørsforhold til Danmark, før Justitsministeriet giver tilladelse til, at de kan købe bolig i landet. Det kan være en arbejds- eller familiemæssig relation, eller som i familien Sørensens tilfælde et mangeårig tradition for at besøge Nordjylland.

Også mange nordmænd er begyndt at købe ”fastligger” campingvogne i Danmark. Det er nemt med færgerne fra Norge, og den korte køretur, f.eks. til Sæby, gør det attraktivt.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Naboerne fra Norge køber bolig i det nordjyske' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER