Hold Sæby havn fri for motorkøretøjer

Hold Sæby havn fri for motorkøretøjer

22. juli 2013 - kl. 9:30 - af

Redaktionen har modtaget nedenstående indlæg fra en af vores mange læsere.

Hvorfor er det absolut nødvendigt at skulle have sin bil eller motorcykel med helt ud til den dejlige havn????

Hvorfor lukker man ikke for alt kørsel fra Franks restaurant og hen til Klostergyden fra 1. juni og til og med hele august. Det kan da ikke passe at man skal hoppe fra den ene side til den anden side p.g.a. at biler og motorcykler absolut skal køre frem og tilbage der. Vi har så mange P- pladser på havnen så det kan ikke være det som er problemet, og vi kunne jo også godt gøre lidt for alle vores dejlige turister på havnen, så de er fri for at skulle høre på alt den motorstøj om sommeren. Jeg tror også at det vi skabe en hel anden stemning på havnen, hvis man var fri for alt den trafik.

Med venlig hilsen
Karsten Ross
Sæby

13 kommentarer til “Hold Sæby havn fri for motorkøretøjer” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

13 kommentarer til “Hold Sæby havn fri for motorkøretøjer”

 • peter isaksen

  karsten Ross hvordan skal dem med trailer så få deres båd i vandet da de er nød til og køre derover hvor slæbe stedet er ????? eller vil du betale for et slæbested et andet sted på havnen og hvor skal det så være ?? mvh peter

 • Hasse Christensen

  Det er den ene ting. Efter følgende kan der jo også være behov for at have materiale o.lign med frem og tilbage for bådfolket, men jeg vedkender at jeg så sent som i weekenden havde en tanke lignende den du har Karsten, for der er utrolig mange der blot ligger vejen forbi. Disse kunne lige så godt parkere ved Sæby El og så bevæge sig det sidste stykke.

 • Anette Thomsen

  Når man nu har valgt at bygge boliger på havnen, så må man vel også tillade beboerne at køre til deres bolig.

 • Steffen Kristensen

  Peter isaksen det har du nemlig ret i hvad så med dem der skal have ders båd op af vandet og i vandet. Det tror jeg måske kersten har glemt og tænke på og hvad med dem der ikke er så god til bens må de så ikke komme på havnen.

  med venlig hilsen

  steffen kristensen
  dybvad

 • Pia Sørensen

  Ihhhh guder, nu skal man jo heller ikke gøre det mere besværligt end det er vel???. Dem der bor der skal selvfølgelig have lov at køre til deres bolig, dem med båd skal lige sådan have lov, men men men så er der tusinde andre der bare lige skal “cruise” eller lige parkere LIGE udenfor hvor man kan få noget at spise….. Dem skulle der være spærret for, man skal sgu have et øje på hver evige eneste finger når man har børn og hunde med ved havnen… Og det er IKKE iorden…. Så spær ved havnen i det omtalte tidspunkt, det vil være en rigtig god ide……

 • Emnet har været diskuteret før….og lige nu, hvor alle (alt for mange), har brug for at kunne køre på havnen’s område, bør det ganske rigtigt begrænses indenfor visse tidsrum…så både beboere og berettigede brugere (med både), kan komme til og fra…efter behov..

  Forslag:

  Dem der får løn for det, burde sætte sig sammen, og udtænke en egnet og brugbar løsning, der tilgodeser alle…både beboere, de erhvervsdrivende…samt selvfølgelig de dejlige gæster, som havnen lever af…

  Det er ikke en let opgave, men noget må da kunne gøres, så vi alle kan bruge den indre havn, uden at splitte den ad…

  Noget, der generer de fleste i sommerferien, er når der bliver spillet “Flaget ned”, hver aften, i de uger, der er sommerferie…hvor flere (mange) absolut skal suse igennem bag de lyttende tilskuere…i de få minutter, musikken varer…på enten motorcykel, eller i bil…Hvilket gør fornøjelsen til en speget affære…og knap så hyggelig..

  At de fastboende skal kunne komme til og fra deres bolig, er jo klart…Men hvis man nu lavede gennemkørsels-forbud mellem 20.30 – og 21.30, må de jo kunne indrette sig på det i den tid, det varer…
  Der er jo parkeringsmuligheder, hele vejen rundt om havnen..

  Og man kan måske lave et slæbested til bådene, ovre i den ydre del af havnen….(i den ende, hvor rednings-stationen er), så de ikke skal helt ind i det allerinderste af havnen, for at komme ned med deres både…

  Uanset hvad, synes jeg vores havn er pragtfuld…og altid et besøg værd…

  Vi ses jo nok dernede i løbet af sommeren.. 🙂

  Mange hilsner fra
  Lene Bach (Blomsten)

 • Annika Fredenstrand

  Et problem er, at man ikke tydeligt kan se, hvilken del af vejen, der er til for fodgængere og hvilken del, der er til for køretøjer. (Hvilket ellers er normal kotyme langs de fleste veje og gader i den vestlige verden, bare ikke lige på Sæby Havn mellem Franks og Ishuset. 🙂 . Det kaldes fortov eller fodgængerfelt.)

  Man kan begynde med at;
  1) Ensrette strækningen fra Franks til Ishuset til én tydeligt markeret nordgående kørebane. (Når folk skal væk fra havnen kan de køre ad Klostergyden).

 • Karl Henrik Hansen

  Ja så er vi ved den vej igen. Nu er der bygget boliger og ingen industri mere på havnen. Nu gælder det så om at få stoppet al trafik på havnen for det sviner og genere jo både beboer og gæster. Hvad bliver så det næste. Der har altid været trafik på havnen det vidste man også inden den her store forandring fra industri til boligområde. Selvfølgelig skal der være regler for hvordan man begår sig på havnen m,ed bil og mc men direkte forbud syntes jeg altså er for meget. Vi må da kunne finde en løsning hvor der både tages og gives så vi alle kan komme rundt på vores smukke fælles havn. Det er meget trist at så snart noget ændres skal der laves om på alt i omgivelserne og laves flere regler og påbud det burde altså ikke være nødvendigt. Jeg er selv kommet på sæby havn de sidste 30 år og ja i starten på knallert og senere bil og det er da fordi at det er et smukt og dejligt område hvor alle er velkommen. Der er godt nok sket en stor forandring siden den tid og må da også sige at ikke alt er idyl men alligevel skabt et nyt miljø.
  Hermed et ønske om at alle respektere hinanden og færdes på havnen med fornuft og hensyn.

 • Søren Christensen

  Mon ikke det hele bunder i, at der sidder en flok fine snobber, der har købt nogle dyre boliger på havnen (og i Sæby), og som nu mener at de er berettiget til at være fri for det liv og de lugte (støj og os fra motorkøretøjer, lugt fra fisk og fiskeredskaber mv.) som der nu engang altid har været på en havn? Og det selvbestaltede snobberas begynder oven i købet at hyle over, at der er nogen der færdes motorkøretøjer på havnen når flaget spilles ned. Vorherre bevares. Kan man ikke lide lugten på havnen – så tag da til starnden.

 • Hahaha, Søren, det har du sikkert ret i 🙂

  Akkurat som dengang det blev moderne at flytte på landet.
  Så begyndte folk at klage over lugten derude.

 • Tove Bach Nielsen

  Det er ikke for at hytte mit eget skind at jeg skriver dette, da jeg ikke har bil, så jeg cykler eller går til havnen. Tænk på alle de biler der holder parkeret på havnen, hvis de ikke må køre ned på havnen hvor skal de så parkerer, med det antal kan alle altså ikke komme til at holde i nærheden af havnen, de skal så parkerer oppe i byen hvor alle parkeringspladserne alligevel er fyldt op i højsæsonen. Bliver den idé ført ud i livet, skal der altså ikke meget fantasi til at forestille sig at så bliver havnen blottet for liv. Så har problemet løst sig selv for så kan hverken mennesker eller biler generer hinanden, da der ikke vil, da der så ikke vil være nogen af delene.

 • Nu er der jo også forretningsdrivende på havnen, som har udsalg fra egen indkørsel, og dermed optager 2 af de få parkeringspladser til husstandens biler. 😉

 • Jeg synes vi har en dejlig havn med et hyggeligt miljø, og jeg er helt enig i at det bør kunne kombineres med, at man kan køre og parkere på havnen. Det er ligesom en del at forudsætningerne med slæbested og forretninger osv.
  Men jeg oplever også at bilisterne fylder forholdsmæssigt meget og jeg synes det er ærgerligt når bilerne holder på kryds og tværs omkring is huset, cafe smeden, langs kajen mm. Jeg har været på havnen, hvor der var biler der parkerede hold langs åen, hvor der er stansning forbudt, biler der parkerede så andre biler næste ikke kunne køre ud til området ved Franks restaurante og hele området langs kajen var fyldt op med biler og det synes jeg ikke pynter på havnen og jeg havde mere oplevelsen af en trafikprop i en stor by end et hyggeligt havnemiljø. Og på det tidspunkt var der ledige P-pladser i Algade og ved den gamle fiskefabrik,
  Man bør kunne finde et kompromis, hvor der er plads til alle og vi samtidig kan nye det dejlige havnemiljø med bådene, bygninger og vandet. Det bør ikke være lovligt at parkere på havnen udover de markeret parkeringsbåse også bør der være kontrol der sikre loven overholdes.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hold Sæby havn fri for motorkøretøjer ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger