Frederikshavn Kommune vil gøre det selv

Frederikshavn Kommune vil gøre det selv

18. juli 2013 - kl. 12:44 - af

Dansk Byggeri langer nu ud efter bl.a. Frederikshavn kommune, når de vælger selv for eksempel at slå det kommunale græs i stedet for at udlicitere arbejdet til private, det skriver TV2Nord.

Der er penge at spare, hvis kommunen i stedet for selv at slå græsset i offentlige parker, tømme skraldespande på offentlige områder og rydde kommunens veje for sne fik private virksomheder til at stå for opgaverne.

Det er Dansk Byggeris mening, og de langer især ud efter Frederikshavn Kommune, der ifølge erhvervsorganisationen er den af landets kommuner, som har hjemkaldt flest udliciteringsaftaler fra 2011 til 2012.

Hvert år kan kommunen spare 6,8 millioner kroner, hvis den inddrager private virksomheder i højere grad, har Dansk Byggeri regnet sig frem til.

”Det er en skam, når man tænker over, hvor mange penge kommunen kan spare ved at lade private virksomheder ordne arbejdet med vej- og parkopgaverne”, siger Lea Stentoft, erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri til TV2Nord.

Og Frederikshavn er ikke den eneste af de nordjyske kommuner, som har mulighed for at spare penge ved at sende flere vej- og parkopgaver i udbud.

Aalborg Kommune kan ifølge beregninger fra Dansk Byggeri således spare over 20 millioner kroner hvert år, Hjørring Kommune 6,6 millioner kroner, mens Brønderslev Kommune årligt kan hive besparelser på mere end 5 millioner kroner hjem.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Frederikshavn Kommune vil gøre det selv' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER