Det går i bananer på Sæby Ældrecenter

Det går i bananer på Sæby Ældrecenter

16. juli 2013 - kl. 0:06 - af

Hanne Jørgensen fortæller: ”For 4 år siden fik vi en meget flot bananpalme af en af vores venner. Planten var ca. ½ m høj, men pludselig var den vokset til 1,5 m, og bladene var ca. 60-80 cm lange, og en dag var et nyt skud på vej. Det omplantede jeg i en fin ny potte, men så gik der ikke lang tid, før der kom endnu et nyt skud.

Jeg har et ret stort køkken, men 3 store bananpalmer var for meget. Vi var heldige at komme af med den ene plante til en nabo, og den anden kom så ned og stå i Aktivitetshuset på Sæby Ældrecenter, hvor jeg arbejder til dagligt.

Bananpalmen har vagt meget opmærksomhed blandt personale og beboere.

Palmen er let at passe, den skal stå et lyst sted og så skal den have ca. 10 l vand om ugen. Hvis der er tegn på regnvejr græder den, dvs. der er dråber på alle bladene.

Her for 14 dage siden blev bladene gule i kanten, og jeg tænkte, bare ikke den er ved at dø. Efter nærmere undersøgelse blev jeg glædelig overrasket, der var bananer på vej. Jeg har talt 18 minibananer, og der er flere på vej.

Nu håber vi så på, at der kommer bananer nok til, at vi alle kan få en smagsprøve.

Bananplanten dør, når den har båret frugt, men jeg er klar med en ny til Aktivitetshuset.

Jeg har privat lige opdaget, at vores palme der hjemme også er med frugt”.

Det er sjældent at palmerne bære frugt på vores breddegrader, så det er lidt af en sensation, og SaebyAvis håber da at få også på at få lov at være med, når der skal høstes.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Det går i bananer på Sæby Ældrecenter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER