Ægte middelalderstemning på Voergaard

Ægte middelalderstemning på Voergaard

15. juli 2013 - kl. 9:00 - af

De har gjort det igen. De frivillige bag Middelalderdagene på Voergaard Slot, har igen skabt et flot og troværdigt tableau.

Strømmen af biler var stor og konstant til den første dag af den 14. udgave af det 10 dag lange historiske arrangement på Voergaard, der tog sin begyndelse i lørdags og vare frem til søndag den 21. juli.

Biskop Stygge Krumpen og hans vedsoverske Elsebeth Gyldenstjerne har igen indtaget deres sommerresidens med deres følge af bevæbnede soldater. Præcis da solen stod højeste på himlen – uret var jo endnu ikke opfundet, lod bispen sig vise med sin frille på slottets hovedtrappe. Sammen med par var bl.a. årets åbningstaler museumsinspektør Jens Thiedeman fra Sæby Museum, før ham bød advokat Anker Laden Andersen velkommen på vegne af Voergaards bestyrelse også Thea Højvang Rasmussen formand for Voergaard Levende Historie, der står bag middelalderdagene, bød velkommen og takkede bl.a. bispen for lån af området.

Perfekt kulisse
Der skal ikke være tvivl om, at netop hele området med slottet og de tilliggende arealer er med til at skabe den perfekte kulisse, dertil sættes de mange aktører, handelsfolkene og de frivillige amatører, der i den grad fylder rammerne ud. Utroligt at de stadig kan holde det høje niveau, men det synes slet ikke svært. Stedet ånder og oser, ikke kun fra bål og ildsteder, af historiens vingesus, og kan i den grad anbefales, som et godt sted at tilbringe nogle spændende timer – både for børn og voksen.

Der er i stor stil gjort meget ud af klædedragterne, rekvisitter og aktiviteterne, ingen tvivl om, at der gøres store anstrengelser for hele tiden at være så tro mod historien som muligt. De mange boder faldbyder selvfølgelig deres varer, og her er nok at lave kronerne rulle til. I de arbejdende boder ses gamle håndværk udført, og der er mulighed for en snak om håndværket.

Dagen igennem er der underholdende indslag med ex. bispens taffel, ridderturneringer, små optrin, sang og musik, men også hele livet på det store område giver tilskuere og besøgende en oplevelse af en sammenhængskraft, hvor den ene oplevelse afløser den anden.

Læs mere på nettet under Middelalderdage på Voergaard.

Afgjort noget, der skal opleves, og chancen byder sig som sagt helt frem til på søndag!

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ægte middelalderstemning på Voergaard' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER