Nordjyske Folkedansere og spillemænd til landsstævne

Nordjyske Folkedansere og spillemænd til landsstævne

10. juli 2013 - kl. 9:58 - af

Folkedansere og spillemænd er i denne uge taget til Hundested. Landsforeningen Danske Folkedansere og Danske Folkedanseres Spillemandskred afholder det årlige landsstævne i dagene 15. – 20. juli. Region Nordjyllands dansere og spillemænd fyldes med oplevelser og sociale fællesskaber på tværs i hele landet og vi er stærkt repræsenteret i dans og musik. To nordjyske hold giver flere opvisninger. Et regionshold på 40 dansere og danse- og spillemandsgruppen PÅ TWATT med 20 dansere. Det er dansernes træning i det for­løbne år, der bliver præsenteret for et stort publikum på Sjælland, som således bliver de dommere, som i år bedømmer dansernes præsentationer. Landsstævnet afholdes i en by rundt omkring i landet på skift mel­lem regionerne. Ca. hvert 6. år er landsstævnet på Sjælland, og de øvrige 5 gange i det øvrige Danmark eller til et Nordisk Stævne. Næste gang afholdes nordisk stævne i Danmark i 2015, hvor Viborg er værtsby.

Et landsstævne for folkedansere og spillemænd er meget andet end de officielle og programsatte danseop­visninger. Der vil også blive præsenteret folke- og spillemandsmusik af nogle af landets dygtigste spille­mænd, såvel ved koncerter som spontanspil rundt i byen, hvor landets dansegrupper vil deltage og skabe liv. Der vil være børn og unge aktiviteter, ældreaktiviteter og alt sammen giver det en fantastisk stemning i hele byen. Udflugter, sejlture, vandreture, cykel­ture, sangaftener, musikcaféer, kirkekoncerter, natdans og ikke mindst masser af hygge og samvær på nød­campingpladsen eller på et af de øvrige overnatningssteder skolelogi, vandrehjem eller hoteller.

I år vil landsstævnet blive specielt interessant for de nordjyske deltagere – og ikke mindst for deltagerne fra Frederikshavn. Frederikshavn Kommune er nemlig valgt som værtskommune for stævnet i 2014, og for­beredelserne er allerede i gang. Landsforeningen Danske Folkedansere, Danske Folkedanseres Spillemands­kreds og Frederikshavn Folkedansere håber med hjælp fra regionens øvrige folkedansere at kunne præsen­tere et Landsstævne, der skaber dans, musik og festlig stemning overalt i kommunen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyske Folkedansere og spillemænd til landsstævne ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER