Birgit Hansen: Stilhed før stormen

Birgit Hansen: Stilhed før stormen

9. juli 2013 - kl. 9:01 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Byrådsmedlem Birgit Hansen (A).

Nu er der mødefri i Frederikshavn Byråd et par uger, men i starten af august måned tager vi fat på budgetlægningen for 2014.

Det er en stor og ofte stormfyldt opgave.

For socialdemokraterne er der ingen tvivl. Vi ønsker at gøre vores indflydelse gældende. Der er udfordringer nok at gå i gang med. Vi mener, vi har emner at byde ind med,  og vi kan måske afbøde ting i det kommende budget ved at være med.

Erhvervspolitikken skal kontinuerligt plejes. Kun ved jobskabelse, udvikling og vækst kan vi sikre den velfærd, der betyder noget for os som borgere. Kommunen er et af benene i erhvervsudvikling. De andre ben er erhvervslivet selv, det er vores uddannelsesinstitutioner, og det er fagbevægelsen. Sammen kan vi uddanne til de job, der skal besættes, og som kan skabes.

De kommunale kerneområder:

Socialområdet bløder – er der sagt fra flere sider. Man mærker konsekvenserne af flere års nedskæringer på handicap-, ældre- og psykiatriområderne. Det rammer ikke alene vores borgere/brugere. Det rammer også de ansatte. Vi er nødt til at i talesætte de konsekvenser, og vurdere hvorledes vi kan rette op. Vi er ingen rig kommune, men politisk er vi flere gange bedt om at pege på, hvad man ikke længere kan tilbyde. Hvad de ansatte ikke længere skal udføre. Det er et poltisk ansvar, og det må vi tage på os.

Vi kan ikke omstrukturere, skære ned, pålægge nye opgaver og så holde skåltaler om, at det ikke koster på servceniveauet. Det hænger ikke sammen.

Vi har en ramme, udstukket af regeringen, for hvad vi må bruge af penge. Den ramme skal udnyttes. Det er ikke et mål i sig selv at generere overskud. Det er derimod et mål at give borgerne den bedst mulige service inden for de givne rammer.

Frederikshavn Kommune har en lånegæld på 1,2 mia.. Vi er afhængige af, at vi må foretage en skattestigning på 0,6 % uden sanktioner. Altså at vi får lov til den stigning. Ellers skal vi betale penge i straf til staten. Hvis vi får lov til stigningen, kan vi beholde alle pengene i kommunen.

Vi er med på, at vi skal investere os ud af krisen, men vi kan ikke blive ved at låne penge. Vi er den kommune i Nordjylland med den 3. højeste lånegæld pr. borger, og vi har renter og afdrag for 100 mio. kr. om året.

Hvad vil socialdemokraterne ift. budget 2014?

Vi har sagt, vi vil en hal ved Nordstjerneskolen, og vi har sagt, vi er åbne for, Isstadion renoveres og udvides.

Derudover ligger det os på sinde at sikre de kommunale kerneområder, før vi slår om os med armene.

God sommer og god arbejdslyst til os alle med at passe på den kommune, vi bor i og holder af.

Meld gerne gode ideer og lignende ind til os folkevalgte. Vi ikke alene vide.

En kommentar til “Birgit Hansen: Stilhed før stormen” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

En kommentar til “Birgit Hansen: Stilhed før stormen”

  • Jeg synes stadig det vil være en RIGTIG god ide hvis der bliver brugt et par håndører på at rense, vedligeholde og rydde op på stranden i Sæby…
    Evt. udlægge det som nyttejob, eller hvad det nu hedder, når man som arbejdsløs eller kontanthjælpsmodtager skal arbejde for den ydelse man får…. for det skal man vel også i Frederikshavn kommune, eller hvad???
    Det er jo ikke et job der i så fald bliver taget fra andre, for det bliver jo ikke gjort….
    Som det er nu, er det da en skænsel for kommunen… Vi kan ikke være det bekendt over for de mange og glade turister, der gør så meget godt for byen/kommunen…

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Birgit Hansen: Stilhed før stormen ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger