Få tilladelse før du reparerer bil på motorvejen

Få tilladelse før du reparerer bil på motorvejen

5. juli 2013 - kl. 0:03 - af

Der er kommet nye regler for reparation af køretøjer på motorvejen.

Det er absolut ikke uden fare, hvis man skal reparere sin bil på motorvejen. Så hvis du skal reparere et køretøj, og du bliver nødt til at bruge en del af kørebanen for at gøre det, så skal du fremover kontakte politiet først og få tilladelse.

Hvis du skal bruge en del af kørebanen for at klargøre bilen til bugsering, skal du også orientere politiet.

Der er kommet nye regler om sikkerheden for havarerede køretøjer på motorvejen, og det fremgår nu, at man kun må begynde at reparere køretøjet, hvis det er hurtigere end at bugsere det væk.

Kan man holde sig i nødsporet, så behøver man ikke kontakte politiet først. Men hvis man skal bruge en del af selve kørebanen til eksempelvis at skifte hjul, så skal man ringe 114 og få tilladelse af vagtcentralen. Det gælder både, hvis du er professionel ansat i et autohjælpsfirma eller privatperson.

Transportministeriet har fastsat regler om afmærkning ved reparation af havarerede køretøjer https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=152383

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Få tilladelse før du reparerer bil på motorvejen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER