Tidligere Sæby-pige udstiller på Sæby Bibliotek

Tidligere Sæby-pige udstiller på Sæby Bibliotek

4. juli 2013 - kl. 0:08 - af

Kunstneren Lisbeth Brønnum, Sverige udstiller for første gang i Danmark, og tilmed i sin hjemby Sæby.

Sidste sommer havde Lisbeth Brønnum en lille, meget privat, udstilling i Singapore. Det bed hendes danske veninde Jette Balle mærke i, og sendt straks en besked via Facebook til sin tidligere skolekammerat. – Hvornår er det du skal udstille i Danmark? Underforstået Sæby Bibliotek, hvor Jette har ansvar for udstillinger. Det var indledningen til, at Lisbeth Brønnum kom til at udstille i Danmark for første gang, og tilmed i den by, hvor hun er født og opvokset.

Keramik og billeder
I Sæby er Lisbeth aktuel med både store og små billeder samt enkelte ting i keramik.

Keramikken kom allerede ind i billedet, da hun som 14-årige deltog i kurser hos Hanne Heile i Sæby. Lisbeth har holdt arbejdet med leret ved lige siden, og det var derfor helt naturligt, at den også kom med ind i hendes nye liv som kunstner. Hun arbejder stadig med keramik, men billedkunsten tager mere og mere over.

Lisbeth Brønnums billeder er både abstrakte og figurative, udført i ex. olie, tørpastel, tusch og akvarel. Motiverne til sine billeder henter hun flere forskellige steder. – Det kan være helt fri fantasi, fra rejser eller fra mine fritidsinteresser, fortæller Lisbeth, der bl.a. dyrker faldskærmsudspring og kører motorcykel.

Kunstner på fuld tid
Den tidligere Sæby-pige har boet i Sverige siden 1985, hvor hun har arbejdet indenfor forskellige områder. Undervejs har hun dygtiggjort sig kunstnerisk med forskellige kurser, men lysten til at arbejder med kunst på fuldtid fik hende til at søge orlov fra jobbet og tage et 2-årigt forløb på Sörängens folkhögskola, Nässjø. – Bagefter valgte jeg at gå ned på halv tid, for at arbejde med kunst, forklarer Lisbeth Brønnum, og da hendes faste job sidste år flyttede til Stockholm, tog hun springet til fuldtidskunstner.

Siden 2009 har hun udstillet både på gruppe- og separatudstillinger flere steder i Sverige. Til efteråret er det hendes plan at udbyde kurser i bl.a. keramik og billedkunst.

Sidste lørdag var der fernisering på udstillingen, som kan ses på biblioteket frem til slutningen af august.

Kig også på Facebook under Lisbeth Brønnum, kunstner.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tidligere Sæby-pige udstiller på Sæby Bibliotek' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger