Børn og unge får Solsikken til at blomstre

Børn og unge får Solsikken til at blomstre

4. juli 2013 - kl. 15:55 - af

Det er en stor dag for de to sammenlagte Fritidsklubber – Solsikken i Sæby og Solsikken i Frederikshavn, som i dag flytter sammen ind i nye rammer på Toftegårdsvej 48 i Frederikshavn.

Den nye Fritidsklub er normeret til 30 børn/unge i alderen 11-18 år med særlige behov.

– Vi har glædet os rigtig meget til at flytte ind, og har brugt dagen igår på at indrette huset, sådan at vi kan bruge dagen idag på at tage rigtig godt imod vores børn og unge, siger Pia Holm Dühring, daglig pædagogisk leder i Solsikken.

I fusionen imellem de to Fritidsklubber har der været fokus på at skabe rammer, der først og fremmest kan imødekomme de særlige behov, som brugerne har. Fra Sæby er tre personaler og otte børn og unge flyttet ind i huset, og fra den tidligere klub i Frederikshavn er fem personaler og atten børn og unge flyttet ind.

– Det har været rigtig spændende at være en del af fusionen imellem to klubber, men vi er også opmærksomme på, at det kan være en omvæltning for nogle af vores unge, som vi har forsøgt at forberede lidt på flytningen. Heldigvis kan vi tilbyde nogle pædagogiske og fysiske rammer nu, som er væsentligt bedre end vi kunne tidligere. F.eks. har vi adgang til en lift til kørestolsbrugerne i næsten hvert rum, hvor vi før kun havde en enkelt.

Vi har prioriteret at få en stor sal istedet for et personalerum, da vi altid er sammen med de unge. Det er jeg sikker på, at de vil få rigtig stor glæde af – og det har vi manglet, siger Pia Holm Dühring.

Brugernes behov i første række

– Vi har efter bedste evne forsøgt at tage højde for de ønsker, som brugere, personale og forældre har haft til den nye Solsikke. En af de største prioriteter har været at opføre en fritidsklub, hvor vi arbejder hen imod at gøre de unge så selvhjulpne som muligt, og som kan tilbyde mange forskellige aktiviteter. Et eksempel er, at udearealerne er opdelt i 3 forskellige zoner, en sansezone med rolige aktiviteter, en motorisk zone og en action zone.

Solsikken indeholder bl.a. en stor sal til boldspil, leg og diskotek, et værksted til kreative aktiviteter, stilleområder, computerrum og et stort køkken, hvor der er plads til, at personalet kan lave mad sammen med de unge som går der.

Solsikken er organisatorisk tilknyttet Sæby Fritids- og Ungdomsklub.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Børn og unge får Solsikken til at blomstre' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER