Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

3. juli 2013 - kl. 0:07 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Ledigheden på laveste niveau siden 2009

Danmark

Ledigheden faldt fra april til maj med 2.700 personer Det bringer ledigheden ned på 153.300 personer, der er det laveste niveau siden oktober 2009. Til trods for at dette umiddelbart er en glædelig nyhed, så sløres tallene i øjeblikket af forkortelsen i dagpengeperioden, der blev indført ved årsskiftet. Denne betyder formentlig, at det registrerede ledighedsniveau gradvis falder, i takt med at flere mister dagpengeretten uden at være berettiget til kontanthjælp, og dermed ikke tælles med i den registrerede ledighed. I sidste uge fik vi reviderede BNP-tal for 1. kvartal i år. De viste, at BNP slet ikke voksede i 1. kvartal. I en situation uden nogen vækst er det svært at forestille sig, at de danske virksomheder ligefrem ansætter flere personer. Det indikerer at ledighedsfaldet, som vi så igennem hele 1. kvartal, og som altså nu fortsætter i maj, meget vel kan skyldes ledige der ikke længere bliver talt med i ledighedsstatistikken. Vi har da heller ikke i de beskæftigelsestal, vi indtil videre har for i år, set at beskæftigelsen er begyndt at stige.

Renter

I den kommende uge er der centralbankmøde i den Europæiske Centralbank (ECB). Givet de seneste positive nøgletal i euroområdet ventes det ikke, at ECB vælger at sænke renten. Da kronen samtidig har ligget relativt stabilt overfor euroen, omkring centralpariteten, ser det heller ikke ud til, at Nationalbanken vil komme med nogle selvstændige renteforhøjelser. Endvidere har Nationalbanken ikke været nødsaget til at foretage støtteopkøb af danske kroner på det seneste, hvilket typisk vil være deres første træk inden en selvstændig renteforhøjelse kommer på tale.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER