Ny økonomichef med solid viden om sygehusenes hverdag

Ny økonomichef med solid viden om sygehusenes hverdag

1. juli 2013 - kl. 11:47 - af

Region Nordjylland har ansat ny økonomichef. Det bliver den 40-årige Roeland Løfberg.

Roeland Løfberg kommer fra en stilling som vicedirektør på Sygehus Vendsyssel, der er det næststørste sygehus i regionen. Her har Roeland Løfberg i 8 år arbejdet med at drive og udvikle sygehuset, der de seneste år har ligget i top hvad angår kvalitet og medarbejdertilfredshed.

– Roeland Løfberg har en stærk kombination af økonomisk viden og viden om hverdagen på et sygehus. Det betyder, at han har særdeles gode forudsætninger for at gå ind i rollen som økonomichef i regionen, hvor sundhed er den helt store opgave både i antal medarbejdere og i kroner og ører. Og det var netop den kombination, vi vægtede meget højt i ansættelsesudvalget, siger regionsdirektør Per Christiansen, der er formand for ansættelsesudvalget.

Som økonomichef får Roeland Løfberg til opgave at styre regionens budget på i alt 12 mia. kroner, og en af hans første opgaver efter sommerferien bliver at hjælpe med at få regionens budget for 2014 på plads.

– Som tidligere medarbejder og mellemleder i økonomiafdelingen kender Roeland Victor alt til den politiske proces indefra. Han ved, hvad der skal til, for at politikerne oplever at få den nødvendige støtte og service i den vanskelige proces, hvor de skal få en bred vifte af politiske ønsker og ambitioner omsat til et klart og præcist budget, og dermed en ramme for de 13.000 medarbejdere i regionen siger Per Christiansen.

Roeland Løfberg bliver leder for en afdeling med 160 medarbejdere, som beskæftiger sig med budgetlægning, regnskab, indkøb, udbud på tværs af regionen. Han ser selv frem til opgaven:

– Det er en stor udfordring, som jeg glæder mig til at tage fat på. Det vigtige for borgerne er jo de ydelser, vi leverer til borgerne fra blandt andet sygehuse og institutioner. Men for at de kan komme i fokus, skal vi have helt styr på økonomien, siger han.

Stillingen som økonomichef blev ledig, fordi den nuværende økonomichef Henrik Larsen fra 1. juli tiltræder en stilling som sygehusdirektør på netop Sygehus Vendsyssel. Den nye økonomichef tiltræder 1. juli 2013.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny økonomichef med solid viden om sygehusenes hverdag' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER