Region Nordjylland bliver grønnere…

Region Nordjylland bliver grønnere…

26. juni 2013 - kl. 11:55 - af

Danmarks første klimaregion reducerer hvert år dets udledning af drivhusgasser, CO2, med 2 procent. Det fremgår af klimaregnskab 2012, som også viser udfordringer med stigende forbrug af transport.

Region Nordjylland lever op til aftalen med Danmarks Naturfredningsforening om en reduktion af dets udledning af CO2 med 2 procent hvert år. Aftalen går ud på, at forbruget mindskes hvert år frem til 2025.

– Målet er klart, for vi vil være en grøn region, og når vi siden 2009 gennemsnitligt har kunnet sænke udledningen af co2 med to procent hvert år, så kan vi også fortsætte frem til 2025, siger Ulla Astman, regionsrådsformand.

Aftalen med Danmarks Naturfredningsforening omfatter udvalgte områder, som svarer til 18 procent af regionens samlede klimapåvirkning.

På de områder, som er omfattet af aftalen med Danmarks Naturfredningsforening, har regionen fra 2011 til 2012 nedbragt co2 forbruget med 3 procent.

– Selvom vi har oplevet et fald især i energiforbruget, bliver det opvejet af, at forbruget stiger for teknisk udstyr, og der er også kraftige stigninger inden for transportområdet, siger Per Christiansen.

Regionen vil de kommende år fokusere på at sænke energiforbrug i bygninger og ved nybyggerier, samt indenfor transport – især fly og taxakørsel samt siddende patientbefordring.

– Vi skal have mere detaljerede data i næste års klimaregnskab for fly, taxa og offentlig befordring, og vi ønsker også bedre data på egne køretøjer, så vi fortsat arbejder for at mindske den samlede klimapåvirkning, siger Ulla Astman.

Regionen implementerer desuden et system på indkøbsområdet, så man kan måle forbruget i kg for fødevarer. Samtidig vil regionen udpege de største energislugere af teknisk udstyr og sikre, at det udstyr, der indkøbes, bliver fremstillet så ressourceeffektivt som muligt.

Første offentlige virksomhed i Norden
Rapportering af de største energislugere hænger tæt sammen med, at Region Nordjylland desuden, som første offentlige virksomhed i Norden, rapporterer til Carbon disclosure Project (CDP).

CDP er en non-profit organisation, som siden 2000 har efterspurgt klimaregnskaber fra verdens største virksomheder på vegne af verdens største investorer. CDP bruger klimaregnskaberne til at vurdere, om virksomheder er gode langsigtede investeringer, og Region Nordjylland kan på den led, trods sin størrelse, være med til at præge, at virksomheder udvikler klimavenlige løsninger.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Region Nordjylland bliver grønnere...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER