Sæby Fritids- og Ungdomsklub gør en ekstra indsats

Sæby Fritids- og Ungdomsklub gør en ekstra indsats

25. juni 2013 - kl. 10:42 - af

For tredje år i træk har Sæby Fritids- og Ungdomsklub udsendt et brev til handelsstandsforening, havn, campingpladser, kiosker, Søbad og andre samlingssteder for unge i Sæby.

Et brev med et åbent tilbud om, at der i hele sommerperioden vil stå en klubmedarbejder til rådighed i – og uden for normal åbningstid, som kan kontaktes, hvis der opstår uro, ballade, hærværk eller almindelig bekymring.

”Helt konkret betyder vores tilbud, at man kan kontakte en medarbejder fra klubben, hvis der er opstået uhensigtsmæssig adfærd, som vi kan hjælpe med at afværge. Som Fritids- og Ungdomsklub er det vores opgave at sikre en målrettet forebyggende indsats for unge. Det kan vi kun gøre, hvis vi står til rådighed i det tidsrum, hvor der er behov for det”, siger Brian Christoffersen, der er leder i Sæby Fritids- og Ungdomsklub.

Fra relation til forebyggelse
Klubben i Sæby har tilknyttet et gadeteam, som består af fire klubmedarbejdere, der er klar til at rykke ud, hvis behovet opstår. I gadeteamet har medarbejderne bred erfaring i arbejdet med unge mennesker i aldersgruppen, og har relationer til rigtig mange af de unge fra 12-18 år, der er bosat i Sæby-området.

Relationerne til de unge vil i mange tilfælde være nok til at afværge forskellige situationer, og derfor håber Brian Christoffersen også på, at der er mange som vil benytte sig af tilbuddet.

”Vi har nogle andre muligheder, fordi vi kender de unge – og fordi de kender os”, siger han.

Åben hver aften i sommerperioden
Et led i strategien for klubbens forebyggende indsats er desuden, at der er åben hver eneste aften i hele sommerferien fra uge 27-32. Det betyder, at der fast er en klubmedarbejder på klubbens område indtil kl. 21.30. I det tidsrum kan unge og andre interesserede frit benytte klubbens multibane, låne en bold til fodbold, basket eller andet.

”Ved at tilbyde de unge et værested med forskellige aktiviteter, skaber vi samtidig en god mulighed for at fastholde og udvikle vores relationer til de unge”, siger Brian Christoffersen.

En vigtig del af tiltaget er også, at forstå klubbens rolle i den forebyggende indsats. Er der f.eks. tale om situationer, hvor det ikke længere er forebyggelse, i forbindelse med alkoholarrangementer eller nattelivet i øvrigt, er det ikke en del af den forebyggende indsats på klubområdet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Fritids- og Ungdomsklub gør en ekstra indsats ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger