50 års jubilæum i Nordjyske Bank…

50 års jubilæum i Nordjyske Bank…

24. juni 2013 - kl. 11:36 - af

Jøren Christiansen er til lange forhold. Han begyndte i banken som 15-årig i 1963. Han har været gift med Lene i 42 år. Og han har været kasserer i to foreninger i Dybvad i 43 og 46 år

Jøren Christiansen, Nordjyske Bank, fejrer 1. juli et usædvanligt flot jubilæum. Det er 50 år siden, at han begyndte i lære i Sæby Bank i Vestergade i Sæby. Jubilæet fejres med en reception i præcis de samme lokaler, for det er nemlig her, at 65-årige Jøren Christiansen arbejder på første sal som erhvervskunderådgiver.

Sæby Bank blev i 1970 til Egnsbank Nord, og siden 2002 har Jøren Christiansens arbejdsplads heddet Nordjyske Bank, men mandag 1. juli er det slut. Faktisk har han allerede modtaget sin sidste lønseddel. Det var, erkender han, lidt vemodigt, men lønnen er til gengæld markant større end de 735 kroner, han fik udbetalt 1. juli 1963.

– Jeg husker, jeg fik pengene på min første arbejdsdag. Det foregik ved opråb fra kassereren, som udbetalte lønnen i kontanter. Dengang var det vigtigt at kunne sin hovedregning. Vi havde en el-regnemaskine, men den kunne hverken gange eller dividere, så renterne udregnede vi manuelt, hvorefter de blev tilskrevet hvert kvartal, smiler Jøren Christiansen.

Fra 1973 til 1991 var han souschef og afdelingsbestyrer i Egnsbank Nords afdeling i Dybvad, hvortil han også privat flyttede i netop 1973 sammen med sin kone. Og det er ikke kun på sit arbejde, at Jøren Christiansen er en trofast, stabil og loyal arbejdskraft. Han har således været en dygtig kasserer i både Dybvad Boldklub og Dybvad IK siden henholdsvis 1967 og 1970.

– Tiden går da med det, men heldigvis interesserer jeg mig meget for idræt og tal, siger jubilaren beskedent.

Med i Dybvads guldaldertid
Han har selv en fortid på Dybvad Boldklubs bedste fodboldhold, hvor han blandt andet var med i klubbens guldalder midt i 70’erne. Her blev det til et par sæsoner i serie 2. Da grundstammen på dette hold nåede old boys-alderen, kvalificerede Dybvad sig til ottendedelsfinalerne i pokalturneringen ude mod AB fra Gladsaxe, som både havde Kresten Bjerre og Christian Andersen på holdet. “Dybvad havde AB i knæ”, lød overskriften dagen efter i Aalborg Stiftstidende, men umiddelbart efter stod der desværre “i tre minutter” med mindre typer. Dybvad tabte 0-7.

Jøren Christiansen var i slutningen af 70’erne også en af drivkræfterne bag opførelsen af Dybvad-Hallen. En særlig paragraf i banken gjorde, at han måtte forlade hallens bestyrelse i nogle år. Man mærker tydeligt, at han opfatter dette som en unødvendig afbrydelse på sit imponerende c.v.

Renterne blev udregnet automatisk
Det var en kæmpe nyhed, da Sæby Bank i slutningen af 60’erne fik sin første el-regnemaskine, som også kunne gange og dividere. Den målte ca. 40 x 100 cm og stod midt i lokalet. Indførelsen i 70’erne af EDB, som pludselig betød, at renterne blev udregnet automatisk i Aalborg, var et andet voldsomt fremskridt. Men Jøren Christiansen er ikke i tvivl om, at de seneste 10 år har budt på de største forandringer i banksektoren.

– Det er gået meget stærkt, og det er svært at forestille sig, hvad der sker de næste 10 år, men nedlæggelser af filialer og færre ansatte er der ingen tvivl om. Dem, der går på pension nu, er vant til netbank og kontokort. De klarer sig selv, og derfor er der kun brug for rådgivning fra specialister i bankerne, lyder vurderingen fra Jøren Christiansen.

Bankerne var en institution
Det kunne umiddelbart lyde som om, at 50 års jubilaren beklager udviklingen. Han erkender, at det hele var nemmere i gamle dage, hvor bankerne ikke konkurrerede på rentesatsen. Den var ens i hele landet.

– Det var dejligt nemt, men dengang var bankerne en institution. Kunderne stod udenfor og tog tilløb for at komme ind til os. De var lykkelige, hvis vi bevilgede dem lånet. Det var dengang, at bankdirektøren var hævet over alle andre. Han kom sidst og gik først, og vi hilste ærbødigt på ham. I dag er bankdirektøren den første, som kommer, og sidste, der går. Kundernes opfattelse af banken ændrede sig med lønkontoen. Den gav alle folk et mere naturligt forhold til banken – og heldigvis for det, mener Jøren Christiansen.

Reception fra kl. 14-16
1. juli fra kl. 14.00-16.00 takker han af på sin arbejdsplads igennem 50 år. Han fortsætter sit frivillige bestyrelsesarbejde i hjembyen Dybvad og satser på – efter en hofteoperation – at skulle i gang med at spille golf. Derudover har han to børn og tre børnebørn. Han glæder sig især til at være en endnu mere synlig og hjælpsom morfar.

Hedder han virkelig Jøren til fornavn? Ja, men “e’et” er en fejl i kirkebogen. Han skulle have heddet Jørn.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '50 års jubilæum i Nordjyske Bank...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger