Et fælles sundhedshus til glæde for borgerne i Sæby

Et fælles sundhedshus til glæde for borgerne i Sæby

22. juni 2013 - kl. 0:21 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Jørgen Rørbæk Henriksen (S), medlem af bestyrelsen for Sundhedshus Sæby I/S og Følgegruppen for etablering af de 4 sundhedshuse (herunder Sundhedshus Sæby) Godthåbsvej 15 Sæby jrhenriksen@rn.dk

Lægerne Jenny Østergaard, Thomas Mølgaard og Jacob Edlund udtrykker i det debatindlæg 20. juni 2013 utilfredshed med etableringen af det kommende Sundhedshus i Sæby og deres mulighed inddragelse i processen. Det giver anledning til undren, da lægerne i området løbende er blevet indbudt til at tage del i dialogen om husets udformning, indhold og funktion – både i forhold til de løbende byggeudvalgsmøder og i forhold til følgegruppen for etablering af de 4 sundhedshuse (herunder Sundhedshus Sæby).

De læger, der har valgt at deltage i brugerinddragelsesprocessen, har været med til at dimensionere og indrette Sundhedshus Sæby, så det tilgodeser lægernes ønsker. Regionen har løbende forsøgt at integrere de tilbagemeldinger, vi har fået fra disse læger i de konkrete tegninger med det formål at sikre en effektiv udnyttelse af sundhedshuset.

Region Nordjylland og Frederikshavn Kommune har i fællesskab modtaget 23,96 mio. kr. fra Sundhedsministeriet til etablering af Sundhedshus Sæby, der skal rumme både kommunale aktiviteter, og regionale aktiviteter – herunder almen læger. Det udgør ca. halvdelen af den nødvendige finansiering. Det har således fra starten været et fælles projekt mellem Region og Kommune. Det er også de to parter, der hver især står for restfinansieringen af deres andel af det samlede byggeri. Det er således en misforståelse, at Sundhedsministeriet har ydet tilskud til ”lægekvadratmeter” alene.

Sundhedshus Sæby etableres, ligesom de 3 andre huse Sundhedsministeriet har støttet økonomisk, som en del af Regions rekrutteringsstrategi, og har til formål at gøre det mere attraktivt at slå sig ned som almen praktiserende læge i områder, hvor det har vist sig svært at tiltrække og fastholde læger.

Sundhedshus Sæby kommer til at understøtte mulighederne for at etablere et unikt fagligt fællesskab, med udgangspunkt i et lokalefællesskab. Et af formålene ved et sådant fællesskab er, at det kan medvirke til, at skabe et bedre samspil mellem de forskellige aktører på sundhedsområdet. Det kan ligeledes skabe nye professionelle miljøer, og dermed styrke fagligheden, samarbejdet og kvaliteten i opgaveløsningen på tværs. Dertil kommer den fordel at sundhedshuse har potentiale til at samle flere sundhedstilbud lokalt, og derved skabes færre indgange for borgeren til sundhedsvæsenet. Sundhedshuset er derfor et stort aktiv for både borgerne og lægerne i Sæby.

I Region Nordjylland tror vi på, at husene vil appellere til både etablerede og kommende praktiserende læger. Vi ved fra undersøgelser blandt yngre praktiserende læger, at disse i dag ønsker praksis-fællesskaber med mulighed for at dele personale, udstyr og lokaliteter. Den mulighed giver vi dem i samarbejde med Frederikshavn Kommune, så vi kan være med til at sikre fremtidens lægedækning i Sæby og omegn.

Regionen har kun interesse i at samarbejde med lægerne i området og få deres inputs til indretning mv. Nu har vi fundet den totalentreprenør, der skal bygge huset, og som en del af deres opgave skal de justere tegningerne over Sundhedshus Sæby. I den forbindelse vil lægerne i området naturligvis endnu en gang blive indbudt til dialog om udformningen af huset, således at vi kan indarbejde relevante kommentarer og ønsker inden selve byggeprocessen går i gang. Jeg håber lægerne vil tage imod denne invitation.

Sundhedshus Sæby ventes færdig til indflytning sensommeren 2014.

2 kommentarer til “Et fælles sundhedshus til glæde for borgerne i Sæby” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Et fælles sundhedshus til glæde for borgerne i Sæby”

 • Søren Kristiansen

  Jørgen, du hopper let og elegant over lægernes påstand om at det IKKE er et problem at få yngre praktiserende læger til Sæby.
  Nu hvor jeg kan konstatere at du ved alt om huset og processen omkring det kan du så svare mig på følgende :
  Hvorfor bruger man ikke det gamle Rådhus ?
  Hvorfor bygger man ikke en fløj på Svømmehallen og udnytter nogle af de faciliteter de har ?
  Lægerne driver i dag klinik i egne lokaler. tror du selv på de kan afhænde dem ?
  Hvordan ser økonomien ud for huset såfremt lægerne vælger at blive hvor de er ?

 • Nej nu har vores politiker da vist seriøst druket af nat porten eller tabt sutten.
  Hvorfor i hede hulen skal de hver gang der er et stykke grønt arial starks klister det til med noget arvebrads.
  Jeg troede ellers at vores i åh så dyktige politiker i Frederikshavn var inde på at vores gamle rådhus i Sæby skulle bygges om til sundhedes hus.
  Eller også kan de f……. gamle bygge det ned på hjørnet af Jernbanealle/Skolegade.
  Den hjørne grund er da en stor losse plads og ikke særlig køn overhovdet.
  For hvad med trafiken på Sæbygårdvej når det sundhedeshus kommer.
  Nej nu må i famen gamle tage jer sammen i Frederikshavn.

  Og lad det grønne stykke ved Lidl blive og byg et andet sted i Sæby det kan da ikke være så svært vel ?
  Eller kan det !

  Og til sidst jeg er IKKE imod vi får et sundhedes hus i Sæby men hvorfor skal man dog vælge at smide penge ud på den rejsel af en bygning eller mangle på samme, når man har det gamle rådhus til at ligge.
  Derfor gode Boger i Sæby lad os nu få stoppet mere rejlse af byggeri i Sæby og lad os lad være med at smide penge efter noget, når vi har en bygning til at ligge der ligeså godt kan bruges.

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Et fælles sundhedshus til glæde for borgerne i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER