Kommunen er i førerfeltet med digital selvbetjening

Kommunen er i førerfeltet med digital selvbetjening

21. juni 2013 - kl. 17:09 - af

Borgerne i Frederikshavn Kommune vælger i høj grad at betjene sig selv via digitale løsninger på kommunens hjemmeside eller på www.borger.dk

Inden for områderne flytning, sundhedskort og EU-sygesikringskort ligger Frederikshavn Kommunes borgere i front. 94 % af kommunens borgere anmelder flytning digitalt, og hele 98 % bestiller EU-sundhedskortet via nettet.  På alle 3 områder ligger Frederikshavn på en 1. plads, på EU sundhedskort deler vi førstepladsen med Kolding Kommune.

– Jeg er både glad og stolt over, at Frederikshavn Kommune er så langt fremme på dette felt. Jeg er glad for, at borgerne i den grad har taget de digitale muligheder til sig, fortæller borgmester Lars M. Møller og fortsætter; medarbejderne i Borgerservice og Pladsanvisningen har været dygtige til at tage mulighederne til sig og givet dem videre til kommunens borgere.

Frederikshavn Kommune er i høj grad med til at sikre Nordjyllands placering som nummer et i forhold til de fire andre regioner. Graden af selvbetjente borgere i kommunen er ganske høj, og er allerede langt over de 80 %, som er målet for landets kommuner i den nationale digitaliseringsstrategi.

– I 2011 gjorde medarbejderne i Borgerservice en stor indsats for at give borgerne mulighed for at melde flytning via vores digitale flytteanmeldelse, og i løbet af kun 10 uger skete en markant stigning fra 16 til 69 % af borgere, som benyttede den nye digitale mulighed, fortæller afdelingsleder Gitte Munk, Borgerservice. Nu er vi oppe på 94 % og det er rigtigt flot, fortsætter hun.

Digitalisering, kanaler og services
Digital selvbetjening er en del af Frederikshavn Kommunes strategi for digitalisering. Byrådet har afsat penge til at omlægge arbejdsgange fra manuelle arbejdsgange til digitale arbejdsgange. Derved frigøres ressourcer, der kan benyttes steder i kommunen, hvor behovet kalder på det. De frigjorte midler indgår i kommunens samlede budget og kan derfor være med til at dække behov andre steder i kommunen.

– I 2016 er det målet, at vi har frigjort 30 mio. kr. om året via nye digitale arbejdsgange, fortæller centerchef Mogens Kahr Nielsen. En pæn del af de frigjorte midler kommer fra øget digital selvbetjening, men rigtigt mange af midlerne kommer også fra andre områder i kommunen, hvor teknologi kan medvirke til, at vi kan gøre tingene smartere og lettere.

Festlig markering på Borgertorvet mandag den 24. juni
Frederikshavn Kommunes flotte placering på det digitale landkort fejres mandag den 24. juni kl. 15:00 på Borgertorvet på Frederikshavn Rådhus, hvor borgmester Lars Møller vil holde en kort tale.

FAKTA
Så mange borgere bruger selvbetjening i landets regioner på områderne sundhedskort, EU-sygesikring, flytning og opskrivning til daginstitution:

Region Nordjylland 75,1

Region Midtjylland 73,6 %

Region Syddanmark 69,1 %

Region Hovedstaden 65,3 %

Region Sjælland 53,0 %

Landsgennemsnit 69,9 %

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Kommunen er i førerfeltet med digital selvbetjening' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER