Rabarberne – de er fra Brønden<br>…

Rabarberne – de er fra Brønden

14. juni 2013 - kl. 0:39 - af

Rabarber har fået fornyet opmærksomhed, og det mærkes også hos en lokal avler.
I flere år har Keld Hansen, Brønden solgt og leveret sin produktion af rabarber til en grossist. Det er ændret i år, hvor han kun sælger sin friske rabarber til restauranter og bagerier i lokalområdet.
Fem slags rabarber står og praler om kap med deres enorme grønne blad og saftfyldte stilke i det store bed på Kelds ejendom i Vesterskov. – Jeg har haft rabarber i mange år, fortæller Keld. Lysten til at vide, hvor maden kommer fra, og den direkte vej fra leverandør til bord, er en af årsagerne til, at Keld nu kan sælge sine flotte rabarber lokalt.

Hjemmelavet kompot
Produktion og salgsarbejde det klarer Keld helt alene. Potentielle kunder bliver præsenteret for en lækker smagsprøve af hans egen hjemmelavede rabarberkompot, og det giver pote. – Jeg sælger ex. mine produkter til både Hørby og Østervrå Bageri samt til Superbest i Østervrå. Derudover har Keld flere aftager i Aalborg bl.a. Mortens Kro, hvor indehaveren heller ikke kan stå for Kelds velsmagende rabarber.

Farve og smag
De moderne rabarber er tynde og røde, forklarer Keld, mens den lidt mere gammeldags type er grovere og meget tykkere i stilken. – De moderne giver en fin rød farve, og den gammeldags slags giver mest smag. En blanding af de fem slags giver iflg. Kelds personlige erfaringer den mest fantastiske rabarberkompot, for slet ikke at tale om en rigtig god gammeldags rabarberkage med makroner og fløde. Opskrifterne – dem leverer Keld gerne med.
Et par måneder mere regner Keld Hansen med at kunne leverer friske rabarber fra sit bed, for det er naturligvis ham selv, der kommer med varen, som han plukker hver morgen og aften, når solen er gået ned, for at de skal bevare deres sprødhed.

ÅB

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Rabarberne – de er fra Brønden
...'
til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER