2. afdeling af DM i rallycross på Løvelbanen

2. afdeling af DM i rallycross på Løvelbanen

9. juni 2013 - kl. 0:31 - af

Søndag den 2. juni var team Svenningsen på Løvelbanen til 2. afdeling af DM i Rallycross, hvor de skulle forsøge at forsvarer føringen i DM.

Søndag morgen startede med træning, hvor det viste sig, at der skulle ændres lidt på bagdækkene, da den var meget levende med bagenden.

Herefter var det tid til at køre tidtagning, og her kørte Daniel 2. hurtigste tid i klassen 2 tiende del af et sekund efter nr. 1, og det blev til en startplacering i Heat 6 i 1. heatrunde.

1. heat her tog Daniel starten og var først nede i svinget til alternativ bane, og herfra øgede han stille og roligt afstanden og kørte en sikker heat sejr hjem og derved hurtigste tid i klassen, næsten 2 sekunder hurtigere end nr. 2, og dette rakte til en startplacering i heat 8 i 2. heatrunde.

2. heat her blev der aftalt, at der ikke skulle satses, men kun se om der kunne laves en god start og så bare følge med, da det er de hurtige biler der køres mod og dette burde give en god tid, starten gik og Daniel kom ned i første sving som nr. 3 og denne plads holdt han til mål, men Daniel var ikke helt tilfreds med starten, da den hoppede og ikke rykkede, som den plejer. Det viste sig at støddæmperen var gået op gennem toplejet, men trods dette blev der kørt hurtigste tid i klassen, knap 2 sekunder hurtigere end nr. 2, dette rakte til en startplacering i heat 8 i 3. startrunde.

3. heat her blev der talt frem og tilbage om teamet skulle springe dette heat over, da der var sikkert pole position i A-finalen, men teamet blev enig om at de ville teste om reparationen af toplejet var i orden inden A- finalen, men at der ikke skulle tages nogen chancer, men det gik ikke helt som planlagt, for da starten gik, og de var ca. halvvejs nede ved svinget fik Daniel et skub i bagskærmen, med det resultat at bilen snurrede rundt og kørte frontalt ind i autoværnet, bilen fik store skader på fronten, og teamet frygtede at nu var det slut for i dag, men da bilen kom i pitten, kom der straks venner og konkurrenter der hjalp teamets mekaniker med at lappe bilen sammen, så den kunne kører A-finale.

A-finalen her tog Daniel starten, men da han skulle dreje ind på den alternative bane, fik han et skub på højre bagskærm, hvorved han snurrede en kvart omgang, inden Daniel have fået rettet op, var der smuttet 2 konkurrenter forbi, så nu blev der indledt en jagt på at hente dem, det lykkedes på første runde at komme op på 2. pladsen, men da Daniel ville forsøge at komme forbi den forreste ved at køre udenom i det store sving, kom han ud i det løse og kunne ikke få bid hvilket betød, at han igen røg ned på 3. pladsen, det lykkedes så senere at kæmpe sig op på 2. pladsen igen, men med alt den indfight, havde Michael Sørensen stille og roligt kørt tæt på de forreste, og da han kørte i alternativ, kom han ud side om side med den forreste, men blev skubbet i autoværnet hvorved han blev smidt ud på banen og ramte Daniel i siden, så Daniel blev smidt i modsatte autoværn, og her fik bilen så stor en skade, at det var svært for Daniel at styre den de sidste 2 omgange, men det lykkedes at holde 3. pladsen, så alt i alt når det skulle være en dag med flere uheld, så er teamet godt tilfreds med 3. pladsen og er stadig på en delt første plads.

Teamet vil gerne sige tusind tak til venner og konkurrenter, der hjalp med at lappe bilen sammen, det var en fornøjelse at se, hvordan der blev kæmpet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '2. afdeling af DM i rallycross på Løvelbanen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger