Post Danmark deltager i Danmarks Største Ældrefest

Post Danmark deltager i Danmarks Største Ældrefest

6. juni 2013 - kl. 14:19 - af

Det er Post Danmarks røde postbud, der kommer med snapsen, når ældre på plejecentre landet over fejrer Valdemarsdag med nye kartofler og en snaps.

Bag arrangementet står Danmarks Kartoffelråd, der for 14. år i træk indbyder mere end 32.000 ældre til ’Danmarks Største Ældrefest’. I Sæby deltager Sæby Ældrecenter med omkring 100 ældre borgere, som fejrer dagen 14. juni – dagen før Valdemarsdag.

– Vi er rigtig glade for at kunne bidrage til at skabe en festdag for de ældre. Det er en dag, som mange af de ældre ser frem til, og vi vil sikre, at snapsen kommer til tiden og lige til døren, så alt er klar til en festlig Valdemarsdag, siger postmester Merethe Madsen.

Det er første år, at Post Danmark skal stå for udbringningen af de 1.200 flasker til 430 plejecentre landet over.

– De mere end 32.000 deltagere vidner om en fantastisk opbakning fra kommuner og institutioner. Vi ved fra tidligere år, at vores ældre medborgere virkelig glæder sig til dagen, som udover nye, danske kartofler plejer at byde på forskellige festlige indslag flere steder på plejecentrene, hvor bl.a. borgmestre deltager, siger Carsten Abild, oldermand i Danmarks Kartoffelråd.

De 1.200 flasker snaps er sponsoreret af Arcus Danmark, der bl.a. har overtaget De Danske Spiritusfabrikker. Derudover er det en tradition, at kommunerne via lokale kartoffelavlere eller leverandører af grønt får leveret frilandskartofler til arrangementet.

Fakta om Danmarks Største Ældrefest
· Siden 2000 har Danmarks Kartoffelråd i samarbejde med landets kommuner afholdt ’Danmarks Største Ældrefest’, hvor titusindvis af ældre borgere får serveret nye, danske kartofler samt en snaps eller to til.

· Ideen til arrangementet opstod, fordi en pårørende til en beboer på plejecentret Elmegården i Otterup på Fyn i sin taske smuglede nye, danske kartofler ind til sin mand. Den pårørende henvendte sig til oldermand i Danmarks Kartoffel Råd, Carsten Abild og foreslog, at alle beboere på plejecentret bare én gang om året fik nye kartofler. Det gode forslag er så blevet til ’Danmarks Største Ældrefest’.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Post Danmark deltager i Danmarks Største Ældrefest' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER