Apoteket: Om solbeskyttelse – når skaden er sket

Apoteket: Om solbeskyttelse – når skaden er sket

2. juni 2013 - kl. 0:20 - af

De sidste to uger har vi fortalt om hvordan man beskytter sig mod solen. Men vi ved jo godt, at det ikke altid lykkes at beskytte sig i tide, eller nok. En undersøgelse har vist, at op mod 60 % af de der er blevet forbrændt, ikke havde planlagt at være ude i solen, og derfor ikke havde brugt solbeskyttelse. På apoteket har vi solcreme i lomme- og taskevenlige størrelser – så man altid har solcremen med sig.

Al denne snak om solcreme kan selvfølgelig være meget godt, men det hjælper stadig ikke når man har været uheldig og er blevet forbrændt. En solskoldning svarer som oftest til en førstegradsforbrænding, hvis huden er så skadet at der kommer blærer er det en andengradsforbrænding. Når huden er blevet skoldet er det vigtigt at give huden fugt og ro. Aftersuncremer giver huden masser af fugt, og hjælper huden med at reparere sig selv. Nogle typer indeholder også kølende elementer der kan lindre den brændende fornemmelse. Nogle vælger at bruge Aloe Vera gel som aftersun, dette skal man dog være varsom med, da Aloe Vera kan give allergiske reaktioner.

Ved meget svære solskoldninger kan man bruge lokalbedøvende cremer til at lindre smerterne. Det er vigtigt at være opmærksom på at selvom smerterne er væk, er huden stadig skadet, og har stort behov for pleje.

Når huden er blevet solskadet er det meget vigtigt at skaden ikke forværres – brug derfor solcreme med meget høj beskyttelse (faktor 50+) indtil huden er normal igen.

Til slut vil vi blot minde om, at aftersun er en god ting at bruge efter man har været ude i solen, også når huden ikke er skadet. Solen virker udtørrende på huden og er med til at gøre huden mindre spændstig. Aftersun afhjælper fugtmanglen og giver næring til huden.

God søndag

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Apoteket: Om solbeskyttelse – når skaden er sket' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER