Musikfesten får solen til at skinne i Sæby

Musikfesten får solen til at skinne i Sæby

30. maj 2013 - kl. 9:45 - af

Byen invaderes i dagene 28. – 30. juni, af ikke mindre end 700 musikere
fra 7 nationer, som alle vil underholde med samba, rock, pop, klassisk, populærmusik – bl.a. Beatles musik.

Det er nu 14. gang at Musikkorps Sæby afholder musikfest af international karakter i byen.

Musikfesterne er blevet holdt hvert 3. år siden 1974. – ”vi synes selv det er ret unikt, at en forholdsvis lille købstad som Sæby, formår at gøre sig interessant, som musikfestplads for 27 bands og 700 musikere fra 7 nationer.

Musikfesten er, et ikke kommercielt festarrangement, hvor hovedformålet er, at skabe musikalske oplevelser på tværs af landegrænser og samtidig give gensidig inspiration, skabe musikalske venskaber og sprede glæden ved musikken ud til turister og Sæbynitter.

De 55 medlemmer af Musikkorps Sæby er for længst trukket i arbejdstøjet, for at gøre byen klar til afvikling af de mange forskellige koncerter og underholdning, der er planlagt de 3 dage.

Rammen for musikfesten er Sæby midtby og Sæby havn. Men også i periferien af byen vil der blive musik, bl.a. ved Sæby Golfklub og Hedebo Strandcamping. At musikfesten så også kan integreres i byens Open By Night arrangement, fredag, gør det muligt at lave et overflødighedshorn af musikalske oplevelser og gøre festen til en ren folkefest.

Som nævnt pågår der et kæmpemæssigt tilrettelæggelsesarbejde i øjeblikket, hvor meget af byen inddrages.  For at få det hele til at klappe, må der koordineres og samarbejdes med de handlende og forskellige af byens foreninger.  Handelsstandsforeningen er i den forbindelse en af de vigtigste samarbejdspartnere for Musikkorps Sæby, men også lokale restauratører og madleverandører er i spil. 

Op til week-enden 28. – 30. juni vil der endvidere blive udgivet en Musikfestavis, som omdeles til ca. 30.000 husstande i det østvendsysselske område, som bl.a. fortæller nærmere om alle de optrædende bands og detaljeret om programmet, koncertsteder og hvornår det unikke musikalske optog foregår.

Ja unikt bliver det – for har du mon nogensinde før set 700 musikere – forklædt som Beatles og spillende Beatles musik – gået i musikalsk optog fra Sæby Havn til Carlsens Gaard, i Sæby midtby.

DET ER SPECIELT – DET ER UNIKT – DET ER UNDERHOLDNING FOR HELE FAMILIEN – DET ER MUSIK.

Støtte til byens sjæl
Spar Nord Sæby bliver en del af en større musikalsk samarbejdsaftale i forbindelse den internationale musikfest i Sæby, der er den 14. i rækken. Støtten skal være med til at samle og udbygge musik- og kulturlivet i Sæby.

For 41 år siden troppede 10 medlemmer fra Musikkorps Sæby op nede i Sparekassen i Vestergade. De skulle alle give deres underskrift for at hæfte for musikkorpsets nye kassekredit.

Siden den dag har Spar Nord været en trofast sparringspartner, når ildsjælene fra Musikkorps Sæby har haft behov for økonomisk hjælp til deres koncerter, eller hvis musikerne er vokset ud af deres uniform.

Forleden blev samarbejdet udbygget, da Spar Nord sagde ja til at støtte en samarbejdsaftale i forbindelse med den 14. internationale musikfest i Sæby, som fylder byens med musik den 28.–30. juni. Musikkorps Sæby arrangerer festlighederne.

– Det er helt naturligt for os at blive samarbejdspartner for Musikkorpset og den tilbagevendende Internationale musikfest. Det har stor ambassadørværdi for byen, at vi holder gang i kulturen.

Vi er glade for at kunne støtte Musikkorps Sæbys store stykke frivillige arbejde her i byen. De giver mange musikalske oplevelser til byen – ja et eller andet sted er de med til at give byen en musikalsk opdragelse, siger Jan Gudiksen direktør i Spar Nord Sæby.

Mere samarbejde, mere musik
Støtten til årets musikfest skal i et bredere perspektiv ses som indledningen til et større samarbejde mellem Musikkorps Sæby, Sæbygarden og Tyrolerorkesteret.

– Vi er rigtig glade for samarbejdsaftalen og den økonomiske håndsrækning fra Spar Nord. Der er ingen tvivl om, at vi på sigt vil få en musikalsk fordel af dette samarbejde. Det vil give os muligheden for at dyrke musikken i fællesskabet. Unge som ældre vil spille musik sammen eller være publikum til hinandens musik. Samarbejdet vil udvide mulighederne for nye tiltag og udover musikfesten har vi allerede flere kulturelle oplevelser i støbeskeen, siger Inge Nørbjerg formand for Musikkorps Sæby.

Traditionen udvides
Hver aften i børnenes sommerferie spiller medlemmer af Musikkorps Sæby og Sæbygarden flaget ned på havnen.

I år er planen, at man vil gøre noget mere ved den populære tradition. Den 11. august, som er den sidste aften, hvor flaget spilles ned, bliver der arrangeret en koncert, som gerne skulle lokke ekstra mange borgere og turister ned på havnen

– Jeg synes det er en flot hyldest, når flaget om sommeren bliver spillet ned. Folk kommer fra nær og fjern for at opleve det – det vækker glæde og har stor værdi for byen. Det er efterhånden blevet en del af byens sjæl. Det skal vi som lokalt pengeinstitut naturligvis være med til at støtte op om, siger Jan Gudiksen, Spar Nord.

Som opvarmning til musikfesten – holdes der underholdningskoncerter – på Sæby Torv den 8. juni fra kl. 10,30 – 13, hvor der bydes på musikalsk Sæby 3 kløver – i skikkelse af Sæbygarden, Sæby Tyrolerorkester og Musikkorps Sæby.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Musikfesten får solen til at skinne i Sæby' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER