Læger hurtigt fremme på skadested i Vendsyssel

Læger hurtigt fremme på skadested i Vendsyssel

27. maj 2013 - kl. 12:46 - af

Region Nordjylland indsætter akutlægebil i Hjørring, der dækker en stor del af Vendsyssel. Med en læge hurtigt fremme på skadested støtter akutlægebilen en i forvejen stærk akut indsats i Nordjylland.

Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse har bevilget 28,42 mio. kr. til indsættelse af en akutlægebil i Vendsyssel.

Akutlægebilen får base i Hjørring med tæt tilknytning til akutmodtagelsen på Sygehus Vendsyssel og indsættes fra 1. september 2013.

Ministeriets bevilling sker efter beslutning om en varig og landsdækkende akutlægehelikopterordning. På grund af helikopternes placeringer er der nogle egne af landet, hvor helikopteren vil have en længere responstid, og det skal akutlægebilen afhjælpe.

– Placeringen af akutlægehelikopteren i Skive i stedet for Aars betyder, at Vendsyssel ikke mærker den forbedring i det akutte beredskab, som resten af Nordjylland vil mærke. Derfor glæder det mig, at ministeriet har set samme behov, som vi har, og bevilger midler til en akutlægebil. På den måde stilles borgerne i Vendsyssel ikke ringere end borgere i resten af regionen, siger Ulla Astman, regionsrådsformand.

Tæt tilknytning til Sygehus Vendsyssel

Lægerne i akutlægebilen vil være ansat på Sygehus Vendsyssel og vil arbejde med modtagelsen af akutte patienter på sygehuset, når de ikke i akutlægebilen er kaldt ud til alvorlige ulykker eller sygdomstilfælde.

Akutlægebilen i Hjørring bliver et supplement til det eksisterende beredskab i Vendsyssel. Konkret bliver paramedicinerbilen i Hjørring konverteret til en akutlægebil, og de penge paramedicinerbilen kostede regionen bruger regionen sammen med bevillingen fra ministeriet på at drive akutlægebilen i en tre-årig periode.

Inden den 3-årige periode udløber vurderes det fortsatte behov.

Den nye akutlægebil vil have 2.000 ture per år. Samtidig bevares paramedicinerbilen i Frederikshavn og akutbilen i Skagen. Akutlægebilen bliver kaldt ud til de alvorligste sygdomstilfælde eller alvorlig tilskadekomst, hvor den lægelige behandling kan begynde allerede på skadestedet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læger hurtigt fremme på skadested i Vendsyssel ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER