Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

24. maj 2013 - kl. 0:02 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Arbejdsmarkedet er stabiliseret

Danmark

I sidste uge fik vi tal for lønmodtagerbeskæftigelsen i 1. kvartal, der viste en stigning på 2.000 personer i forhold til 4. kvartal sidste år. Dette er særligt interessant, da det bekræfter de faldende ledighedstal, vi har set i 2013; krisen på arbejdsmarkedet er ved at lette en smule. Stigningen er dog så beskeden, at det er for tidligt at tale om en decideret vending. Et lignende billede bekræftes af denne uges tal for AKU-ledigheden, der i forhold til den officielle ledighedsstatistik også medtager, de personer hvis dagpengeret er udløbet, men som ikke er berettiget til kontanthjælp. Her viste tallene, at ledigheden var uændret fra 4. kvartal 2012 til 1. kvartal 2013. Til gengæld steg beskæftigelsen med 5.000 personer.

De to statistikker tegner altså overordnet set det samme billede. Vi har i øjeblikket et arbejdsmarked, der hverken forbedrer eller forværrer sig. Det er i sig selv godt nyt for dansk økonomi, da arbejdsmarkedet er af afgørende betydning, for hvordan privatforbruget udvikler sig. Man kan derfor håbe på, at siden beskæftigelsen ikke længere falder, da vil de danske familier begynde at forbruge en lidt større del af deres indkomst. Noget voldsomt forbrugsopsving skal vi dog næppe forvente lige foreløbig. Arbejdsmarkedet er stadig skrøbeligt, og med den lave vækst vi ser i øjeblikket, er der ikke tegn på, at beskæftigelsen pludselig skal til at stige voldsomt.

Renter

Nationalbanken har siden juli sidste år haft en negativ rente på indskudsbeviser. I januar i år hævede Nationalbanken renten en anelse, så den kom tættere på nul. Der er dog umiddelbart udsigt til, at Danmark vil fastholde en negativ rente året ud. Krisen i euroområdet vil fastholde renterne på et lavt niveau, og kronens kurs ligger i øjeblikket stabilt over euroen – begge parametre som betyder, at Nationalbanken ikke vil få behov for at ændre på renten foreløbigt. En fortsættelse af den negative rentepolitik vil blandt andet betyde, at realkreditrenterne vil ligge på et historisk lavt niveau et stykke tid endnu.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER