Gratis lægehjælp også efter 1. september 2013

22. maj 2013 - kl. 15:48 - af

Selv om de nordjyske læger, ligesom landets øvrige læger, vil afbryde samarbejdet med Regionen, efter deres overenskomstforhandlinger er brudt sammen. Så lover den nordjyske Regionsrådsformand Ulla Astman (A), efter de praktiserende lægers medlemsmøde tirsdag aften, at der vil være gratis lægehjælp også efter den 1. september.

266 ud af 277 nordjyske læger, vil aflevere deres ydernummer, og er ligeledes klar til at stoppe samarbejdet med Regionen. Men den trussel tager Ulla Astman med ro, fortæller hun til P4Nord.

”Hvis din læge afleverer sit ydernummer, så har du ret til at vælge en anden læge”, siger Ulla Astman. Og er det ikke en muligt, så skal regionen sikre, at der er gratis lægedækning.

Lægerne skal iflg. den gl. overenskomst varsle deres opsigelse mindst seks måneder før, og da ingen nordjyske læger endnu opsagt deres ydernummer, så kan en evt. brugerbetaling tidligst træde i kraft efter årsskiftet.

Men Ulla Astman ved ikke om en ordning om gratis lægetilbud til alle, skal ske efter en bekendtgørelse eller af det lovforslag, som sundhedsminister Astrid Kragh (A) fremlægger på tirsdag.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Gratis lægehjælp også efter 1. september 2013' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger