Sæby Nordstrand glemt af de lokale politikere 

Sæby Nordstrand glemt af de lokale politikere 

21. maj 2013 - kl. 12:18 - af

Redaktionen har modtaget nedenstående indlæg fra “BLOMSTEN”, hvis fulde navn og identitet er SaebyAvis bekendt.

Det er da totalt sløseri, og helt hul i hovedet, hvis man, som (især) lokalpolitikere, kan lade en turiststrand, ligge hen til naturens nådesløse kræfter!

Én af de lokale politikere udtalte engang, at marehalm er smukt, og noget vedkommende nød, når vedkommende gik tur ved stranden.

Én ting er sikker, det har ikke været en fryd at gå igennem det i bare ben. Vedkommende lader måske sin egen forhave gro vildt, så gæster benoves over kreativiteten?

Kan vi ikke få seriøse politikere til at komme frem med en konstruktiv mening omkring dette vildtvoksende problem?

Se flere, meget beskrivende billeder og kommentarer på Facebook-gruppen: “SÆBY TILBAGE TIL SÆBY”.

Dette kan vi ikke være bekendt overfor gæster eller os selv! Noget skal da gøres, for det største trækplaster, Sæby har!

“BLOMSTEN”

13 kommentarer til “Sæby Nordstrand glemt af de lokale politikere ” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

13 kommentarer til “Sæby Nordstrand glemt af de lokale politikere ”

 • Jo det er naturligt alle turister skal være på palmestranden det er jo fr havns eneste rigtige strand . Alt turisme skal ske i fr havn .det er jo der folk er siger de kloge .og lader alt andet i stikken . Hvis der.skal bruges flere penge på palmer og vedligehold tager man set jo bare fra de andre steder .

 • Det eneste det drejer sig om er at få kommunen til at ryde op, fjerne alt ugras og rense stranden for skaller.

  W Og til alle de andre knolder, der var IKKE alt det lort før i tiden

 • Peter Jæger Christensen

  Jeg kan bare konstatere, at vi i halvtredserne havde dobbelt så meget strand, som vi har i dag. Jeg er jo ikke expert på området, men jeg tror at høfderne, har haft en gavnlig virkning på opbremsningen af strandsvind.

  Men hvad med fygesand? Tilsandet strandpromenade, sommerhusområde etc. Sandet forsvinder derhen, hvor det ikke skal være. Og især med de meget stærkere storme, som vi kan forvente os i fremtiden. Vi har heller ikke i mange år set at vandet har ædt sig ind i promenaden. Kan det måske skyldes den tilvoksede marhalm?

  Jeg synes, at vi har et skønt og unikt naturområde på Sæby strand. Unikt fordi, hvor ellers i hele verden findes der en kombination af strand, marhalm og strandpromenade? Og hvorfor skal det hele være så velfriseret?

  Hvis turisterne foretrækker Palmestranden. Ja, så er det fint med mig. Jeg foretrækker Sæby strand.

 • Imponerende indlæg !!!
  Ønsker BLOMSTEN Sæbys strande asfalteret, så man kan færdes i stiletter på strandene?
  Marehalm findes, mig bekendt på samtlige danske strande. Hvad havde du forestillet dig, en ”ansvarlig” politiker skulle gøde ved det????
  Og så skal Kurt Jensen, Palmestrandshaderen, lige komme med et, endnu negativ angreb på Palmestranden, som blev ”opfundet” 3 år før Kommunesammenlægningen.
  Kan du dokumentere, at der er taget så meget som en eneste krone fra andre strande, for at drifte Palmestranden?
  Misundelse er en grim ting……
  Kurt Hansen, Frederikshavn

 • Hasse Christensen

  Fuldstændig enig , vi kan ganske enkelt ikke være det bekendt for turismen og ikke mindst byens borgere. Se blot gangstien ( ja det er jo det den er ) for meget sand og halm der vejrer ind over der. Passagen er flere steder nede under en meter. Vi må om nogen have lokal politikere på banen til at snakke Sæby strand´s sag. Vi kan lige nå at gøre det pænt til den kommende sæson. En traktor og en flok hjælpere ( kunne jo være personer der fik den nye overgangs ydelse eller hvad den nu kaldes ) tager jo da ikke job fra andre på denne måde.

 • Thorkild Walsted

  Ja,de ovenstående har ganske ret. Der trænger virkelig til noget naturpleje,det er jo ved at gro til nogle steder langs promenaden..
  Og sandet til er der ofte på gangstien,men det er jo ikke så nemt at styre,men når der ligger 30-40cm sandvolde, så er det fordi der mangler tilsyn.
  Et andet sandproblem er området med bænke og bede foran Søbadet,det er virkelig sandet til. Hvem har mon ansvaret for det område?

 • Til Kurt Hansen Frederikshavn. Det kan godt være man ikke kan komme med beviser på at pengene til Palmestranden ikke tages fra de andre strande, men pengene skal jo tages fra den samme kasse. Det kan også godt være at palmestranden blev lavet 3 år før kommunesammenlægningen, Sæby strand har været der i flere hundrede år og har aldrig været i dårligere stand, end efter vi kom under Frederikshavn. Nu er det jo sådan at vi i Sæby også skal være med til at betale for Palmestranden, Jeg mener personligt at det “fis” med palmer hører til andre steder. Hvis man vil være under palmer bør man flyve til andre himmelstrøg for at opleve dette. Ikke nok med at det koster mange penge at holde Palmestranden, men mon ikke det koster en del tusinde kroner om året for at opbevare palmerne om vinteren i opvarmede lokaler. Så fjern de palmer, så kan der måske også blive penge til Sæbys “NATURLIGE” strand.

 • Peter Jæger Christensen

  Lige en kommentar mere.

  Tror I virkelig at vi får mindre sand på strandpromenaden ved at fjerne marehalmen? Det gør vi med garanti ikke, vi får meget mere.

  Og mon ikke at havet æder mere og hurtigere af vores kyststrækning, når sandet vandrer væk pga. manglende beplantning af marhalm?

  Til sidst en rosende kommentar til kommunen for en gang skyld. Tømning af affaldsposer langs promenaden er eksemplarisk.

 • Arne Nellemann

  Tror nu ikke det er de lokale politikere der glemmer vores promenade, for de politikere der er stemt ind i Frederikshavn må selv guder kæmpe forgæves Jeg ved at en af vores ihærdige politikere Ole Rørbæk kæmper for at bevarer Sæby som Sæby var i gamle dage men også ham kæmper forgæves mod de snæversynede, og til Kurt Hansen jeg kan mindes for nogle år siden inden vi kom under jeres os selv først politik var der snak om at palmestranden skulle nedlægges da den var for dyr at vedligeholde og at den ikke blev brugt som forventet,,,MEN MeN da Sæby kom ind under jer (uheldigvis) blev der pludselig penge til at bevarer palmestranden, så er spørgsmålet HVOR KOM DE PENGE FRA, tjja man skal være meget blind eller Frederikshavner hvis man ikke kan se det, når man kigger på jeres rundkørsler der blomster hele sommeren indfalds vejen til Frederikshavn skifter farve hver år, og kigger man både i Skagen og Sæby så er der knap nok penge til at slå græs eller holde rundkørslerne ved lige,,FOR PENGENE BLIVER BRUGT I FREDERIKSHAVN, og skulle der være en lille smule tilbage, så er der måske plads til lidt i Sæby og Skagen,, nå nej det er der jo heller ikke for de gemmes jo bare til næste år, Så den der med misundelse er en grim ting den kan du godt glemme det er ikke misundelse men harme over at alt går til Frederikshavn. Jeg håber virkelig at du en dag fjerne det gule bind med de 3 prikker og kommer til Sæby og kigger på vores by og ser hvad mangler der er kommet efter sammenlægningen. Så Kurt prøv at kigge ud ad i stedet for indad så vil du kunne se forskelsbehandlingen.

 • Til Kim Poulsen. Du har helt ret, palmer hører ikke til på en dansk strand, det gør marehalm og sand.
  Nu er det sådan, at denne skæve gimmick blev skabt før kommunesammenlægningen. Uanset om man synes om det eller ej, har det skabt stor opmærksomhed i det ganske land, og også udenfor. Vi er så heldige, at i vores fælles kommune har vi rigtig mange kilometer, rigtig dansk sandstrand, med marehalm, så dem der ikke bryder sig om palmer på en dansk strand, har masser af muligheder for at vælge det fra.
  Der kommer rigtig mange svenske turister på Palmestranden, og i øvrigt også danske turister. Hvem vil det gavne at bekæmpe/nedlægge denne ”turistattraktion”? Hvad er det næste vi skal fordømme og nedlægge?
  Jeg synes det er meget ærgerligt, at det ofte kommer til at dreje sig om, at kan vi nedlægge noget i de andre gamle kommuner, tror vi at lykken er gjort, i vores lokalområde.
  Jeg er meget enig i, at den fantastiske strandpromenade der blev anlagt for mange år siden, langs Sæby Nordstrand selvfølgelig skal renholdes og vedligeholdes, samt at stranden skal holdes ren for affald, som vores gæster desværre ”glemmer” at tage med sig. Men at begynde at bekæmpe/fjerne marehalm, skaber sandsynligvis bare endnu større problemer, som Peter Jæger Christensen påpeger.
  Hvad var det man gjorde i Sæby gamle kommune, der gjorde stranden så meget bedre? Jeg kom, og kommer stadig, ofte på stranden, og har ikke bemærket denne forandring, som nogle sæbynitter omtaler.
  Kurt Hansen, Frederikshavn

 • Mette Gregersen

  Sand hører da til på og ved en strand – det eneste det kan genere er alle de cykler som har svært ved at komme frem pga sandet haha 😉
  Personligt elsker jeg sandet og alt det der “bor” i det.

  En lille traktor med en kost kunne vel suse igennem engang imellem med en kost foran. Jeg ville lige til at skrive… som om vinteren når der skal ryddes fortove, men bed den i mig… men man KUNNE forestille sig at sandet ville kunne blive skubbet til side på den måde 🙂

  Og så skal man vel bare rydde op efter sig selv?
  Go sommer 🙂

 • Oplægget mangler egentlig et svar fra en ad de ansvarlige politikere på, hvorvidt Sæby Nordstrand er sløjfet af vedligeholdes-kontoen…(?)
  …eller om vi kan forvente en oprydning inden sommerferien..(?)

  Og dette handler jo ikke om hverken palmer, eller sand på fliserne…Blot vedligeholdelse..

  Kommer der ingen svar, er det jo også et svar..

 • Berit Jensen

  Mon ikke den artikel her allerede er så ” malket” at vi trænger til noget nyt. Har ” Blomsten” intentioner om at opstille i liste H, tror jeg at der skal mere end marehalm til. Kom nu med noget nyt og vis os hvad en ny liste kan som ikke de andre lister formår:) personligt er jeg lydhør for alt – det skal selvfølgelig bare være meget bedre end det jeg i forvejen tror på 🙂

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby Nordstrand glemt af de lokale politikere  ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER