
Sommerferiejobbet, der gør en forskel…
20. maj 2013 - kl. 7:41 - af Henrik Christensen (web-redaktør)
Studerende fra Aalborg Universitet udstationeres til Tanzania i to måneder for at udføre frivilligt, humanitært arbejde.
Søndag den 16. juni, tidligt om morgenen, rejser seks ingeniørstuderende af sted til Kilimanjaro International Airport i Tanzania fra Aalborg Lufthavn. Disse unge studerende, der er tilknyttet Aalborg Universitet, har besluttet at bruge hele deres sommerferie på humanitært arbejde. De skal nemlig deltage i et sommerprogram af to måneders varighed, organiseret af den amerikanske organisation, Engineering World Health (EWH).
Gruppen på de seks unge studerende består af hhv. Anders Rasmussen, Claus Hougaard Pedersen, Niels Mäkinen Andersen, Simona Læsø og Sonny Meyer fra 4. semester, samt Jakob Polcwiartek fra 8. semester. Alle seks studerende læser Sundhedsteknologi, som er en medicinsk ingeniøruddannelse på Aalborg Universitet.
Forudsætningerne for deltagelse i EWH’s sommerprogram er en række kvalifikationer, der opnås gennem studiet. Desuden kræves et medlemskab af EWH Aalborg Universitet, som er en frivillig forening hørende til under den amerikanske organisation EWH, hvis mål er at forbedre forholdene på hospitaler i u-lande. Hver sommer sendes kvalificerede, frivillige ingeniørstuderende fra forskellige lande med det primære formål at reparere defekt medicinsk udstyr på hospitaler i enten Tanzania, Rwanda eller Nicaragua. Forudsætning for deltagelsen er, at man har afsluttet 2. år på studiet således, at man efterfølgende gerne skulle have den rette teoretiske såvel som praktiske viden og de nødvendige kompetencer samt erfaringer inden for bl.a. elektronik.
“Vi er alle utrolige glade for at kunne benytte os af en sådan unik mulighed”, udtaler Simona Læsø, som er opvokset i Sæby omegn.
“Der er mange interesserede ansøgere hvert år fra forskellige lande, men størstedelen kommer primært fra Duke University i USA”. Der er rift om pladserne, eftersom der kun er omkring 25 pladser på hvert Summer Institute Program. Vi alle valgte Tanzania-programmet, fordi det passer os alle bedst mht. vores eksamener i juni måned. Derudover bliver de tre sommerprogrammer afholdt på forskellige tidspunkter, og vi vil jo alle vælge den optimale løsning, så det ikke går alt for meget ud over studiet”, slutter hun.
Tanzania-programmet vil hovedsageligt foregå i byerne Arusha, Usa River og Moshi, som ligger i den nordøstlige del af Tanzania.
Amerikanske EWH blev tilbage i 2001 stiftet af to ingeniører og professorer, Bob Malkin og Mohammad Kiani, med det formål at forbedre den teknologiske struktur på hospitaler i u-lande. Bob Malkin er nu tilknyttet Duke University, North Carolina i USA.
I løbet af de to måneder, som programmet varer, vil de aalborgensiske studerende den første måned modtage daglig undervisning i reparation af medicinsk udstyr samt sproget swahili, så de bliver i stand til at kommunikere med lokalbefolkningen. I løbet af den første måned vil de studerende bo blandet parvis hos værtsfamilier, og i løbet af anden måned vil det blive mere frit, grundet udstationering til forskellige byer og dermed hospitaler i det nordøstlige Tanzania.
I en moderne tid som denne er det netop en nødvendighed med samarbejde på tværs af landegrænserne og konstant faglig som kulturel udvikling. For når man står i uvante omgivelser med nye problemer og udfordringer, handler det om at holde hovedet koldt og finde på alternative løsninger. Taget dette i betragtning, vil sommeropholdet være med til at gøre de studerende mere innovative og modne til en kommende sundhedssektor, hvor kvalitet, dynamik og fællesskab er fællesnævnere for et godt resultat.
Sommerprogrammet de seks studerende skal deltage i samt forberedelserne op til koster ca. 60.000 kr. pr. person og skal selv finansieres, hvis ikke de studerende kan samle pengene ind gennem fundraising.
“EWH Aalborg Universitet vil dække dette beløb i nogen grad, så det er vigtigt, at vi gør andre interesserede opmærksomme, så de kan støtte os med enten økonomiske midler, rejsemidler eller blot bakke op om dette betydningsfulde projekt”, afslutter Simona Læsø, der taler på hele gruppens vegne.
Så er du interesseret i at læse mere om arbejdet, forberedelserne op til eller bare se billeder, så besøg de studerendes Facebook-side: EWH Aalborg – Tanzania 2013, som du er meget velkommen til at “synes godt om” og bakke op om projektet.
Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Sommerferiejobbet, der gør en forskel...' til en bekendt