Årets JazzClasher 2013 kåret på Sæby Jazzfestival

Årets JazzClasher 2013 kåret på Sæby Jazzfestival

19. maj 2013 - kl. 19:33 - af

Jonas Lindh, blev lørdag aften kåret som ”Årets JazzClasher” på Sæby Jazzfestival. Een af hans inspiratorer, Jakob Mygind, spurgte engang : hvor er alle abekattene i dansk jazz blevet af ? Søndag eftermiddag kan man opleve én af dem i JazzClash teltet på Sæby Havn, når Jonas Lindh spiller med sit orkester ATLAS.

Prisen som Årets JazzClasher gives hvert år til en ung, upcoming musiker med rødder i det nordjyske. Et talent, som er på vej – og som ud over at mestre sit instrument – også formår at formidle musikken, så den når ud over scenekanten og rører publikum.

Med prisen ønsker vi altså i Sæby Jazzfestival at opmuntre et talent, som allerede er godt på vej mod en karriere som jazzmusiker.

Prisen er først og fremmest en STOR anerkendelse og består i et unikt jazz-fad, skabt af Inge Frydkjær og en kontant håndsrækning på 5.000 kr. som kan bruges som et tilskud til en tur i studiet – eller hvem ved : som hjælp til en rejse til New York ellerBerlin ?

Årets prismodtager har vi oplevet adskillige gange på Sæby Jazzfestival i mange forskellige, altid sprudlende konstellationer.

Jonas Lindh kommer fra Mølholt ved Sæby og har været igennem den glimrende skole, det er at lægge ud med Sæby Musikskole, være aktiv i Sæbygarden og siden i Sæby Bigband, for springe videre på Det Jyske Musikkonservatorie, hvor han blev færdig sidste sommer.

Året prismodtager er lidt af en ener – han står f.eks. ikke tilbage for den ene dag at springe ud som middelaldergøgler og fyre den af med skalmejen – for den næste dag at spille trombone og jazz på Viva i Aalborg eller et andet sted. Han spiller alt fra jazz til salsa til klassisk musik og tager gerne en tur omkring den nordiske folkemusik. Men allerhelst spiller han selvfølgelig sin egen musik, som nok er stærkt inspireret den nordiske folketone, men som samtidig trækker på en lang række traditioner i både jazz og verdensmusikken.

Han siger selv, at musikken for ham er et møde mellem mennesker – og det kan som bekendt føre én rigtig langt omkring – til steder, hvor ny musik opstår.

Sidst men ikke mindst, så har han en god portion humor med i bagagen.Det at være jazzclasher indebærer, at Sæby Jazzfestival fremover fortsat holder rigtig godt øje med Jonas Lindh og hans videre udvikling – og selvfølgelig gerne ser ham tilbage på festivalen. Tidligere har Jakob Sørensen i 2011 og Kenneth Dahl Knudsen i 2012 modtaget JazzClash prisen. Begge bor og spiller pt. i Berlin, men er tilbage på Sæby Jazzfestival i selskab med Jens Fisker – Årets Nordjyske Jazznavn 2012 – og den stærke, tyske saxofonist Malte Shiller, samt australske trommeslager, Aidan Lowe. Et team af dygtige jazzmusikere, som høstede stort bifald lørdag aften i JazzClash teltet på Sæby Havn.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Årets JazzClasher 2013 kåret på Sæby Jazzfestival' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER