Nordjyske kommuner hjælper Kasese-distriktet i Uganda

Nordjyske kommuner hjælper Kasese-distriktet i Uganda

17. maj 2013 - kl. 9:06 - af

Aalborg og Frederikshavn kommuner har sammen med Ålborg Universitet indgået en aftale om at hjælpe et distrikt i Uganda med at finde løsninger inden for en række områder, bl.a. indenfor alternative energiløsninger, affaldshåndtering og sanitet.

Kasese-distriktet ligger i det sydvestlige Uganda, og her var en række nordjyske politikere og erhvervsfolk for nylig på besøg, og det resulterede i, at der blev indgået en aftale om, at de to nordjyske kommuner skal være med til at gøre folket i Uganda mere bæredygtige og selvforsynende.

Selv ønsker de i Uganda at få et rent, grønt og rigere distrikt end nu, hvor området er præget af stor fattigdom. Det skal bl.a. ske ved undervisning af folk fra myndighederne i Kasese, der skal laves et samarbejde med studerende og forskere, som kan hjælpe med analyser og lokalt forskningsarbejde.

Kasese-distriktet i Uganda er af WWF (Verdensnaturfonden) blevet udnævnt til et særligt indsatsområde, der, så sent som i sidste uge, blev ramt af store oversvømmelser på grund af træfældning og der af følgende jordskred.

Nu er planen, at gøre befolkningen uafhængig af fossile brændstoffer og skovfældning inden 2020.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nordjyske kommuner hjælper Kasese-distriktet i Uganda' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER