Læs denne uges Finansbarometer lige her

Læs denne uges Finansbarometer lige her

14. maj 2013 - kl. 0:08 - af

SaebyAvis bringer hver uge en analyse der er udarbejdet af Danske Markets Research, som er en afdeling af Danske Bank. Det er en uafhængig analyse der er henvendt til alle der interesserer sig for finansmarkedet, uanset hvilket pengeinstitut man benytter.

Opsvinget venter ikke lige om hjørnet
Privatforbruget er ikke på vej op. Det må være konklusionen, når man ser de seneste tal for dankortomsætningen fra april måned. I forhold til marts faldt dankortomsætningen med 0,4 %, og dermed er dankortomsætningen nu faldet 3 måneder i træk. Den lave inflation, vi ser i øjeblikket, har altså ikke umiddelbart ført til at forbrugerne er begyndt at bruge flere penge. Senere på året forventer vi dog, at den lavere prisudvikling vil have en beskeden positiv effekt på danskernes forbrug.

I en tid hvor privatforbruget halter, kan vi heldigvis glæde os over, at industrien klarer sig relativt godt. Selvom der er betydelige udsving i industriproduktionen fra måned til måned, er det overordnede billede, at industriproduktionen i de første tre måneder af det nye år er kommet godt igen – efter en kedelig slutning på 2012.

Dette afspejler sig i eksporten, der står for en stor del af industriens afsætning. Her ser det ligeledes ud til, at 1. kvartal i det nye år har været bedre end slutningen af 2012. At industrien afsætter en stor del af deres varer til udlandet gør dog også, at vi ikke tror på en voldsom vækst i industriproduktionen i resten af året. Hertil er vækstudsigterne på Danmarks eksportmarkeder ganske enkelt for svage.

Renter
Siden den Europæiske Centralbank sænkede den ledende rente for halvanden uge siden, og Nationalbanken samme dag fulgte efter og sænkede udlånsrenten, har der været spekulation om, hvorvidt den Europæiske Centralbank kunne finde på at sænke renten yderligere. Skulle den Europæiske Centralbank i den nærmeste fremtid sænke renten yderligere, så vil Nationalbanken efter alt at dømme følge med og sænke sin rente også. Det viser sig i øjeblikket i nogen grad i markedsrenterne, som afspejler forventningen til fremtidige rentebeslutninger fra centralbankerne, og derfor er faldet yderligere. Muligheden for endnu lavere renter har også vist sig i de danske boligrenter. Kursen på et 30-årigt 3 procents realkreditlån med afdrag har således flirtet med kurs 100, hvilket betyder, at muligheden for et nyt fastforrentet lån med en kuponrente under 3 procent er steget.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læs denne uges Finansbarometer lige her' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER