Pinsejazz festival i Sæby for 4. gang…

Pinsejazz festival i Sæby for 4. gang…

10. maj 2013 - kl. 0:03 - af

Sæby byder velkommen til en Pinse fyldt med et skatkammer af fantastisk jazz.

Hele byen kommer til at emme af jazz, når de gamle gårde, gader og stræder, restauranter og det store jazztelt på havnen for 4. år fyldes med et forventningsfuldt publikum og veloplagte orkestre, der spiller jazz for både store og små. Her er virkelig jazz for enhver smag, så det er en god idé at studere programmet, så man kan få lidt af det hele med.

Programmet i år er som sædvanligt bredt og alsidigt og byder på alt fra jazz for børn med Chapper, kendt som nisse fra årets julekalender, til nordiske kunstnere fra Sverige, Norge og Finland, unge talentfulde upcoming jazz-orkestre, god gammel traditionel jazz og alt derimellem.

På Sæby Torv spiller Chapper kendte sange fra ”Ramasjang” og ”Fjernsyn for dig” for det mindste publikum på Sæby Torv, hvor også festlige Drunken Brothers Brass Band og The Rascal Swing Band kigger forbi og sætter gang i festen. Den Kongelige Norske Ambassade har sørget for, at publikum får et spændende møde med den norske sanger og komponist Live Foyn Friis i JazzClash teltet på Sæby Havn. Live Foyn Friis fik for få måneder siden prisen som Årets unge Jazzkomponist i Danmark, og glæder sig til at præsentere sit jazzband med klassiske strygere på jazzfestivalen.

Et sjældent møde mellem en svensk jazzpianist, Mattias Nilson og en dansk digter Carl Jørgen Nielsen kan man opleve i ”Retfærdigheden” torsdag aften til ”Jazz og Poesi”, ligesom man fredag aften kan høre den finske jazzsangerinde, Ida Olsonen synge sine egne, lyriske jazzsange på finsk med sit danske orkester. Den nordjyske jazzsangerinde Line Mortensen besøger for første gang jazzfestivalen med sit band ”Between the Lines” – men mange nordjyder kender allerede Line Mortensen for nogle stærke jazzkoncerter, som har fået rigtig gode anmelderser – så der er meget at glæde sig til.

Torungen Swing Kapell fra Arendal i Norge er tilbage i Sæby for 3. gang med masser af traditionel jazz, stærke musikere og garanti for en festlig oplevelse.

Karakteristisk for festivalen er, at der både er hyggelige jazzkoncerter med god Swing-og New Orleans-jazz i gader, på Torvet og i Sæby Museums Gård, og samtidig en lang række koncerter med stærke, nordjyske talenter og up coming jazzorkestre, som viser, hvor meget de mange unge jazzmusikere har at byde på.

-Vi ønsker i Jazzfestivalen både at skabe god underholdning og hygge på gader og torve, og samtidig at udvikle en stærk platform for ung upcoming jazz, fortæller Inger Grund Petersen, koordinator for Sæby Jazzfestival ”Jazz & Fisk”.

-Hvert år kårer vi ”Årets JazzClasher” – en ung upcoming jazzmusiker fra Nordjylland, som allerede er godt på vej ud i verden og som på flere måder har vist sig særlig talentfuld. Det kræver virkelig noget at skulle leve som musiker i dag – det er ikke nok at spille godt, man skal også kunne danne netværk, kunne sælge sig selv og have en ekstraordinær ildhu og lyst til hele tiden at udvikle sin musik i en branche, hvor ingen jobs kommer af sig selv, fortæller Inger Grund Petersen. Det er det lange, seje træk kombineret med talent og original, kunstnerisk udfoldelse vi påskønner med prisen ”Årets JazzClasher”. Det er derfor også skønt at opleve, at vi år for år, kan følge musikerne i deres udvikling og at de hellere end gerne kommer ”hjem” fra København, New York eller Berlin, for at præsentere os for deres nyeste musik. I år får vi besøg af Kenneth Dahl Knudsen, Jakob Sørensen og Jens Fisker, som nu alle bor og arbejder i Berlin – og de tager dygtige tyske musikere med sig til Sæby.

Sæby Bigband har, efter flere år med mere traditionelle jazzprogrammer i år valgt at kaste sig over helt nykomponeret musik af Rasmus Holm og Gregers Mogstad, og er på den måde med til at styrke de helt unge jazzkomponister i Nordjylland, ligesom Musikskolen i Frederikshavn deltager med hele fire orkestre, sammensat af talent-elever.

De helt unge talenter mødes sidst på aftenen fredag og lørdag med de skrappe upcoming og de ældre, rutinerede jazzmusikere i en herlig omgang jamsession /jazzclash, som er lige så sjov at opleve for musikerne som for publikum, slutter Inger Grund Petersen.

Der er masser at opleve på Sæby Jazzfestival Jazz & Fisk – og der er selvfølgelig fisk og skaldyr i alle afskygninger, Jazz’n Brunch på Hotel Viking, Jazz og Sild i JazzClash teltet, og Jazzn’fish på restauranterne på havnen. Man kan se hele programmet med omtale af festivalens mange spændende orkestre på www.saebyjazzfestival.dk

Jazzfestivalen åbnes torsdag den 16. maj med Jazz & Poesi og en koncert med den nordjyske jazzkomponist Thomas Albæk Jakobsens FLUX i ”Retfærdigheden” i Algade. Herefter går det løs med fuldt program både fredag, lørdag og søndag. Der spilles jazz fra kl. 10 om morgenen til midnat i mange forskellige arenaer.

”Vi er stolte af, at kunne give lokale borgere og alle andre jazzelskere mulighed for at opleve jazzmusikkens mange udtryk på en lokalt forankret jazzfestival. Sæby Jazzfestival – Jazz & Fisk sætter fokus på det, vi er allerbedst til i Sæby: at skabe stemning gennem jazzarrangementer overalt i byens rum kombineret med alt godt fra havet fra vores lokale fødevareproducenter, fiskeforretninger og restauranter”, slutter koordinator Inger Grund Petersen.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Pinsejazz festival i Sæby for 4. gang...' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger