Identitetstyveri gør danskerne rådvilde

Identitetstyveri gør danskerne rådvilde

9. maj 2013 - kl. 0:18 - af

Tyveri på nettet: Tre ud af fire danskere er usikre på, hvad de skal gøre, hvis deres personlige oplysninger opsnappes og misbruges. GF Forsikring giver fremover akut hjælp til kunder, der udsættes for identitetstyveri.

Du ved, hvad du skal gøre, når du kommer hjem, og indbrudstyven har været på spil. Men hvad gør du, hvis du opdager, at du har været udsat for tyveri på internettet? Flertallet af danskerne er rådvilde.

En dugfrisk rundspørge foretaget af Opeepl/YouGov for GF Forsikring blandt 300 danskere viser, at 75 pct. af de adspurgte ikke føler sig tilstrækkeligt oplyste om, hvad de skal gøre, hvis fx deres cpr-nummer eller kontonummer er blevet opsnappet på internettet og misbrugt, fx til at købe ting i deres navn.

Ifølge myndighederne er identitetstyveri et voksende problem, og i GF Forsikrings nye rundspørge svarer 47 pct. af danskerne, at de i stigende grad er bekymrede for at blive udsat for identitetstyveri på nettet, fortæller Birthe Jensen fra GF Forsikring i Frederikshavn og Hjørring.

– Vores rundspørge bekræfter, at der er et stort behov for konkret hjælp, så snart man konstaterer problemet. Derfor har vi besluttet at tilbyde en ny identitetssikring gratis til alle vores kunder med indboforsikring, fortsætter Birthe Jensen.

Et stort arbejde at redde trådene ud
Dækningen betyder, at kunden overlader hele håndteringen til GF, som så gør alt det praktiske arbejde med at begrænse misbruget af identiteten. Det eneste kunden skal gøre er at anmelde det til politiet. Herefter tager GF over og sørger for alt fra lukning af bankkonti til afvisning af uretmæssige pengekrav.

Erfaringer viser, at der ofte går lang tid, før et identitetstyveri opdages. Og ofte går der op til flere år, før der er ryddet op i sagerne, og kreditværdigheden er genoprettet. Det opleves for de fleste som et svært og omfattende arbejde i en travl hverdag, når den praktiske håndtering er overladt til den enkelte selv.

Forebyggelse og beskyttelse
GF Forsikrings id-sikring er ikke først en hjælp, den dag tyveriet er sket. Via en døgnåben telefonsupport kan man nemlig få gode råd om forebyggelse og beskyttelse af sin identitet, oplyser Birthe Jensen og slutter:

– En bil eller et fjernsyn kan erstattes med en ny model, men det kan ens identitet ikke. Derfor er det så vigtigt, at man forholder sig aktivt til, at problemet ikke kun kan ramme naboen.

Hos GF Forsikring på Rimmensgade 27 i Frederikshavn eller Brinck Seidelinsgade 7 i Hjørring er der mere information at hente om den nye mulighed for id-sikring.

Fakta:
Der findes ikke nogen officiel dansk definition af, hvad identitetstyveri er, men Rådet for IT- og Persondatasikkerhed har beskrevet identitetstyveri som det at tilegne sig en andens personoplysninger og udgive sig for at være denne person.
Det kan ske elektronisk ved at bruge bankoplysninger, cpr-numre eller kodeord eller ved at bruge den andens identitetspapirer (fx sygesikringsbevis). Der er også tale om identitetstyveri, når en person køber produkter over internettet med en andens person- eller kontooplysninger.

Rigspolitiet, Det Kriminalpræventive Råd og Digitaliseringsstyrelsen samarbejder om at forebygge identitetstyveri og har sammen uarbejdet 10 færdselsregler, der kan minimere risikoen for, at personlige oplysninger ender i de forkerte hænder.

Sørg for, at alle programmer på din pc er opdaterede.
Brug både antivirusprogram og firewall.
Sørg for, at dit trådløse netværk er krypteret.
Vær tilbageholdende med at videregive personlige oplysninger.
Vær meget tilbageholdende med at videregive fortrolige oplysninger.
Brug adgangskode.
Send aldrig fortrolige og personlige oplysninger i e-mail.
Oplys ikke fortrolige og personlige oplysninger på sociale netsteder, debatsider og chatrum.
Sørg for, at dine bærbare enheder er sikre.
Lær dine børn gode it-sikkerhedsvaner på nettet.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Identitetstyveri gør danskerne rådvilde ' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER