Mulig helikopterrundflyvning ved Sæby til sommer

Mulig helikopterrundflyvning ved Sæby til sommer

8. maj 2013 - kl. 14:09 - af

Jonas Haagensen fra Sima Helikopter havde søgt om tilladelse til helikopterrundflyvning ved roklubben. Dette blev afslået af Frederikshavn Kommunen med den begrundelse, at det var for tæt på byens mest rekreative område.

Derfor er der igen søgt om tilladelse ved kommune, men denne gang med udgangspunkt i cirkuspladsen.

Flyvningerne forventes at foregå på 6 fredage i juli og i august, og med 2 forskellige ruter:

Rute 1 er en tur af 5 -6 minutters varighed, der foregår ude over vandet i min. 1000 fod.

Rute 2 er en tur af 10 – 12 minutters varighed, hvor der flyves rundt om Sæby i minimum 1300 fod.

Her skal Frederikshavn Kommune ikke give en egentlig tilladelse efter miljølovgivningen, men såfremt der i forbindelse med rundflyvningen opstår klager, som kommunen vurderer som væsentlige, så som støj eller adgangsveje der blokeres af parkerede biler, kan de forbeholde sig ret til at genoverveje sagen og eventuelt begrænse tidsrummet for flyvningen eller helt stoppe flyvningen.

Området er udlagt til offentlige, rekreative formål uden at dette er nærmere specificeret, og den beskrevne anvendelse kan ikke siges at være i direkte modstrid med bestemmelse. Der har været tradition for, at pladsen kun har været udlånt til cirkus.

Frederikshavn Kommune har bestemt at behandle sagen på et ekstraordinært møde den 17. maj.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Mulig helikopterrundflyvning ved Sæby til sommer' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER