Sæby og Omegns Bevarings-forening er imod byggeprojekt

Sæby og Omegns Bevarings-forening er imod byggeprojekt

6. maj 2013 - kl. 11:03 - af

Redaktionen har modtaget denne skrivelse fra Sæby og Omegns Bevaringsforening.

Planudvalget har møde i morgen, tirsdag, og ud fra dagsordenen at dømme, vil de nu fastholde at der skal være erhverv i stueetagen.

Vedr. Vestergade 12, Sæby
Sæby og Omegns Bevaringsforening har følgende kommentarer til sagen om opførelse af bygning Vestergade 12 i Sæby. Selv om vi ikke officielt er blevet spurgt, har vi naturligvis en holdning til det foreslåede byggeri.

Lad os først komme med en positiv kommentar, nemlig at vi med en bygning på grunden, bliver fri for den skamplet, som grunden har udgjort i alt for mange år. Endelig ser der ud til at ske noget. Dog falder vi ikke på halen for det forslag, der ligger på bordet i øjeblikket, og det er vores håb, at Udvalget heller ikke gør det. At det tidligere har været en skamplet, behøver ikke betyde, at man skal acceptere hvad som helst.

Der er to helt klare problemer med det foreslåede projekt.

Klart værst er byggehøjden på 3 ”fulde” etager, hvortil kommer et tag med en vis hældning. På denne placering vil det virke fuldstændig malplaceret, og vil uden tvivl genere helhedsindtrykket og ligeledes være til gene for mange af de omkringboende. Ser man sig omkring i Vestergade/Grønnegade kan man godt finde ejendomme i samme højde, men ikke i nærheden, hvorfor det virker helt umotiveret, at give lov til denne højde. De nærmeste bygninger er alle i 1½ etage, mens den nye bygning ønskes opført i 3 etager.

Bevaringsforeningen har søgt om aktindsigt i materiale om dette projekt, men har ikke kunnet finde så meget som en tegning endsige en visualisering, så man kan danne sig et indtryk af, hvilken indvirkning det vil have på området. Vi har en klar forventning til at der udarbejdes såvel tegninger som visualisering, inden der tages endelig stilling til et byggeprojekt.

Dernæst er der problemstillingen omkring anvendelse. Argumentet fra bygherren om at det ikke har været muligt at finde lejere til detailhandel er det tyndeste argument vi længe har hørt. Selvfølgelig kan man ikke leje noget ud, inden det bliver opført. Men når det først er bygget, vil beliggenheden gøre, at det uden tvivl vil kunne lejes ud, da placeringen med gågade og parkeringspladser er attraktiv. Bevaringsforeningen ser derfor INGEN grund til at give en dispensation vedr. anvendelsen. Vil bygherren have lov til at bygge lejligheder til beboelse på grunden, må han acceptere at indrette detailhandel (alternativt serviceerhverv) i stueetagen.

Ved at tillade boliger i stueetagen, risikerer man også at det danner præcedens. Og kommer der flere boliger i gågaden, vil det lynhurtigt ødelægge det handelsmiljø, der i dag er så velfungerende. Her forstår vi fra Bevaringsforeningen ikke, at Handelsstandsforeningen ikke er mere klare i mælet, og de burde have taget klart afstand fra det foreliggende forslag.

Det er på tide at samle alle kræfter om at få fjernet skampletten i Vestergade, få bygget en flot ejendom med de rette proportioner og med detailhandel i stueetagen. Det vil være et rigtig godt fundament for at vi kan bevare en flot gågade med et dynamisk handelsliv, til glæde for både sæbynitter, turister og øvrige gæster i byen.

Med venlig hilsen
Sæby & Omegns Bevaringsforening

Lars-Henrik Hyttel
formand

10 kommentarer til “Sæby og Omegns Bevarings-forening er imod byggeprojekt” under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

10 kommentarer til “Sæby og Omegns Bevarings-forening er imod byggeprojekt”

 • Mette Gregersen

  En lille grønt areal ville være hyggeligt. Der er sol det meste af dagen der :O)

 • Jeg er helt enig med Mette. Det kunne være godt med en lille grøn plet midt i byen :o).
  Evt. flytte legepladsen på hjørnet af parkeringspladsen ind på græsplæne i stedet for på fliser!!! og så udvide parkeringsmuligheder med den plads der så bliver ved udkørslen, der holder jo næsten altid biler parkeret alligevel.

 • Peter Jæger christensen

  Eller en mini golf bane. Bare en lille bitte en.

 • helt enig med de forgående kommentarer….der vel nok med butikslokaler og lejligheder i Sæby….kunne da være dejligt med en lille grøn oase midt i byen

 • Inger Frølner

  Det lille grønne areal kan jeg fint tilslutte mig, hvor der så også kunne være nogle pæne blomsterkrukker og borde/bænke og den lille legeplads.

  Skabe en lille oase hvor der vil være plads til alle generationer kan slappe lidt af en god sommerdag.

 • Den gamle nisse

  Og hvem skal så passe det, Kommunen måske??
  Hvordan var det lige det gik med Toiletter ved stranden, Blå Flag, servering på Torvet men bortset fra det er ìdeen god.

 • Mette Gregersen

  .. hov jeg glemte en lille pølsevogn jo. Der er ingen steder man kan få sig en hot-dog hehe 🙂

  Jeg er sikker på den lille plet nok skal blive værnet om. Man kunne også lægge fliser ( kan vel fåes på genbrug ) hovedsagen er, det kan bruges. Og solen er der stort set hele dagen.

 • Arne Skriver

  For gud skyld der må ikke komme bænke op på denne plet, man risikerer jo Kommunen vil have leje pr. kwm. hvor bænkene tår når det er et grønt område kommer det nok til at koste omkring 1000 kr. pr. kwm, så lad endelig pletten være som den er 🙂

 • H. Jensen: Som en slags “mini”-Central Park? 😀 Ved heller ikke helt hvem der skulle passe oasen. Måske vi kunne finde en pasningsordning beboere imellem eller skrabe penge sammen til en gartner eller noget..

 • Dorthe Jensen

  jeg syndes også at der skal laves nåde for det er en træls plet at se på ….
  jeg syndes at det skal være et sted hvor dagpligen og når dagplejen er ude at gå med de gamle en tur så kunne de hygge sig der 🙂

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Sæby og Omegns Bevarings-forening er imod byggeprojekt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER