I hælene på Borgmester-kandidat, Birgit Hansen (A)

I hælene på Borgmester-kandidat, Birgit Hansen (A)

3. maj 2013 - kl. 0:54 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Helle Pedersen, Bestyrelsesmedlem for Socialdemokraterne i Frederikshavn.

Den 1. maj i år blev, i forhold til tidligere, lidt utraditionel for mit vedkommende. Jeg havde nemlig den store fornøjelse, at være chauffør for Socialdemokraternes Borgmesterkandidat, Birgit Stenbak Hansen, på Tour de Frederikshavn Kommune. En lidt anderledes opgave end vaffelbagning og kaffebrygning, der bestemt også er hyggeligt.

Dagen startede tidligt med afgang fra Frederikshavn kl. 06.30, og kursen var Skagen, hvor de lokale Socialdemokrater havde anmodet Birgit om en 1. maj tale. Vejret var super hele vejen til Skagen, og rød musik strømmede ud af højtalerne, alt imens forventningerne til dagens programsatte 1. maj møder i kommunen blev vendt. Mest af alt håbet om, at rigtig mange mennesker ville bakke op om fejringen af Arbejdernes Internationale Kampdag.

I Skagen blev Birgit varmt modtaget af 40 politiske og faglige kammerater, og der blev hilst og snakket, inden der blev taget hul på sang, rundstykker og taler. Birgit kom i hendes 1. maj tale bl.a. ind på nødvendigheden af, at kommunen går forrest i kampen for nye jobs. Herunder, at Socialdemokraterne i samarbejde med fagbevægelse, virksomheder og øvrige gode kræfter gerne vil gøre alt menneskeligt muligt for, at skaffe nye jobs. Birgit kom også med konkrete bud på, hvordan dette kunne være muligt, og hvordan forskellige aktører i fællesskab kunne skabe 1460 nye arbejdspladser. Talen indeholdt også et stort fokus på de bløde værdier, der for alle socialdemokrater er hjerteblod. Efter bifaldet, at dømme, faldt Birgits tale i god jord. Øvrige talere i Skagen var Bjarne Laustsen (MF) og Morten Dahlberg (3F).

Efter tre kvarter var det igen tid at bryde op, og Birgit takkede Skagen for en dejlig opstart på kampdagen, inden kursen mod hyggelige gamle Skovlyst i Sæby blev sat. Her skulle dagens næste arrangement starte kl. 9, og talere var igen Bjarne Laustsen og Morten Dahlberg, samt Teis Volstrup og Christine Lykke fra SF. I Sæby ventede også dagens morgenbord nr. 2, og Birgits forældre og mand, der mødte frem for, at lytte til datter og kone. Også andre gode kammerater fra SF, Enhedslisten, fagbevægelsen og organisationen var mødt frem, og i alt var 60 mennesker fremmødt. Bifaldet her efterlod igen et indtryk af, at ordene fra Birgit faldt i god jord. Da alle talere havde haft ordet, var det tid til en pause inden det næste arrangement i Frederikshavn, men dog ikke for Birgit. Pausen skulle nemlig udnyttes til, at skrive en ny tale til et andet arrangement torsdag, samt svare på opkald og SMS.

Herefter kunne Birgit sætte kursen mod Knivholt i Frederikshavn, hvor dagens hidtil største 1. maj fremmøde var en realitet. Ja, jeg erindrer faktisk ikke et større fremmøde på Knivholt de sidste mange år, og vil antage, at 400 eller flere var fremmødt. Dejligt med så stor en opbakning til både arrangører og talere. Her leverede Birgit igen sin gode tale, og Bjarne Laustsen sluttede hans med en varm anbefaling af Birgits person på borgmesterposten i Frederikshavn Kommune. Det varmede i mit røde hjerte, og Birgit blev også rigtig glad for opbakningen. Bagefter deltog Birgit i en ord battle mod Christine fra SF, og Peter fra Enhedslisten, og vandt her den eftertragtede AL-Vikingepris og plakette, idet hun svarede rigtigt på flest spørgsmål. Nu var dagens arbejdsopgaver for Birgits vedkommende ovre, og der blev tid og plads til socialt samvær, og gode politiske snakke med fremmødte. For mit vedkommende sluttede dagen med oprydning sammen med øvrige gode bestyrelseskollegaer i S, dagens velfortjente kolde øl, og ikke mindst en tak for en dejlig 1. maj dag i hele Frederikshavn Kommune.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'I hælene på Borgmester-kandidat, Birgit Hansen (A)' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger