Ridder Woof forærer vægbillede til Rosengården

Ridder Woof forærer vægbillede til Rosengården

2. maj 2013 - kl. 12:19 - af

Plejehjemmet Rosengården i Sæby har modtaget et stort billede som dækker en hel væg og som kamuflerer udgangsdøren for beboerne. Det var Marianne Mølgård Thomsen og Anja Laulund, begge ansat på Rosengården, som fik den ide, at hvis man ikke kan se døren, kan man heller ikke gå igennem den. Derfor ønskede de sig et kæmpe billede, der kunne sættes op på hele gangens endevæg og henover afdelings udgangsdør.

Det kan godt sommetider være lidt af en opgave at holde demente beboere inde, da dørene naturligvis ikke må låses. Specielt om natten, når der kun er få på arbejde, kan det være fatalt, hvis en dement beboer bare går sin vej. Billedet har da også vist sig at været en stor succes, da det forhindrer de fleste af de demente beboere i at forlade plejehjemmet, ikke mindst om natten.

Vi låser ikke dørene her. Det er ikke tilladt, og desuden er det jo beboernes eget hjem. Derfor er vi nødt til at tænke anderledes og utraditionelt, siger Marianne og Anja. De henvendt sig derfor til foreningen Ridder Woof, der fandt ideen så god, at man valgte at støtte projektet.

Billedet indgår i et større projekt og man havde allerede tidligere fået opsat et kæmpe billede af Algade på en væg.  Det giver en del af beboerne en fornemmelse af at være ude i bymiljøet og stopper den udlængsel som en del af de demente beboere indimellem har.

Jan Langthjem fra reklameburet Xciting i Frederikshavn og Per Østergaard, der begge er aktive i foreningen Ridder Woof, fik projektet etableret og finansieret. Foreningen Ridder Woof blev etableret sidste år som en humanitær hjælpeforening der støtter projekter såvel lokalt som globalt. F.eks støtter man projekter i Sydafrika, Angola, Frederikshavn og altså i Sæby.

Ridder Woof projektet er en del af Johanniterorden, eller som det hedder i dag Sovereign Order of St. John. Ridder Woof er også aktuel med et hæfte henvendt til børn. Dette hæfte er tiltænkt venteværelser på f.eks skadestuer for at trøste børnene og aflede opmærksomheden fra den uro og smerte, der ofte er forbundet med hospitaler og ikke mindst skadestuer. I takt med at en stører del af sundhedsvæsnet privatiseres bliver der mere og mere brug for frivillige som kan hjælpe med at drage omsorg for børn, ælder og svage i samfundet og det er der Ridder Woof forsøger at træde til.

På hjemmesidder www.ridder-woof.dk kan man læse mere om foreningen, som alle kan melde sig ind og deltage i.  Foreningen beskæftiger sig også med bamseindsamling til børn i Østeuropa, puslespil-indsamling til plejehjem, omdeling af blade til venteværelser og meget mere. Eventuelt interesseret kan læse yderligere om foreningen på hjemmesiden.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ridder Woof forærer vægbillede til Rosengården' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2022 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER