70 dåvildt skaber vrede på østkysten

70 dåvildt skaber vrede på østkysten

1. maj 2013 - kl. 0:09 - af

En række lokale lodsejere og jagtforeninger, har fået Naturstyrelsens accept til at udsætte dåvildtet i området, og de sultne dyr er for alvor rykket ind og begyndt at bruge Jens Pedersens have i Asaa som ta’ selv buffet, men så langt som til Voerså hærger de folks haver, fortæller TV2Nord.

Afbarkede blommetræer og af gnaskede højbede med blomster m.v., og et mistet beløb på et sted mellem 25- og 26.000 kroner, er hvad Jens Pedersen har fået ud af udsætningen af de 70 dåvildt. ”Dådyrene er meget tamme, at de snor sig forbi huset som en snu kat. Nogle gange kommer de ligefrem op og kigger ind ad vinduet”, siger Jens Pedersen.

Hos Naturstyrelsen medgiver vildtkonsulent Ivar Høst, at dådyrene har vist sig, at have en uhensigtsmæssig adfærd for områdets beboere, og er forblevet tamme i længere tid end man havde regnet med.

Jens Pedersen håber han kan få erstatning for skaderne fra den initiativgruppe, der står bag udsætningen af råvildtet. Men det skal han ifølge Ivar Høst ikke regne med.
Det er sådan, at der står i loven, at der ikke kan rejses erstatningskrav, da udsætningen af dåvildtet, betragtes som vilde dyr.

Vil du kommentere på ovenstående artikel, så brug kommentarboksen under annoncerne.

Kommentarer Kommentarer
Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Skriv en kommentar

Alle felter skal udfyldes, men din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort.

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '70 dåvildt skaber vrede på østkysten' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2010-2020 SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby anvender ufarlige cookies til at udarbejde statistik over brugen af hjemmesiden, samt huske personlige indstillinger. En cookie er en lille stump information som f.eks. bruges til at huske dit valg for visning af mobil-, tablet- eller PC-versionen af SaebyAvis.dk - lokale nyheder fra Sæby. Vi benytter også tredjeparts statistik-software som anvender cookies, så vi løbende kan forbedre indholdet og give dig en bedre brugeroplevelse. Du kan altid selv slette disse cookies fra din browser igen. Det er ikke muligt at læse avisen uden at der lagres cookies på din computer, så ved at fortsætte accepterer du automatisk.

ACCEPTER